ΧΡΥΣΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ στο “Κέντρο Γλωσσών ΖΑΧΑΡΙΟΥ

ΖΑΧΑΡΙΟΥ2Το Κέντρο Γλωσσών ΖΑΧΑΡΙΟΥ τιμήθηκε με το Χρυσό Βραβείο Καινοτομίας στη Διδασκαλία στο διαγωνισμό Education Leaders Awards για την πρωτοποριακή, ολιστική μέθοδο Course of Action!” που έχει εμπνευστεί η κ. Ειρήνη Ζαχαρίου και έφερε την εκπαίδευση του Πειραιά στη πρώτη θέση σε όλη την Ελλάδα!

Η καινοτόμος μέθοδος “Course of Action!” συνδέει τον κόσμο του Θεάτρου ως σύνθετη μορφή Τέχνης, του Παιχνιδιού και της Τεχνολογίας με αυτόν της Εκπαίδευσης, με στόχο όχι μόνο την εκμάθηση της ξένης γλώσσας αλλά και την ολόπλευρη ανάπτυξη της παιδικής προσωπικότητας αφού βελτιώνει τις συναισθηματικές, δημιουργικές, κοινωνικές, νοητικές και γλωσσικές ικανότητες των μαθητών.

Η υψηλού κύρους και επιστημοσύνης κριτική επιτροπή την οποία προεδρεύει η πρώην υπουργός παιδείας κα Διαμαντοπούλου, βραβεύει τις βέλτιστες πρακτικές εκπαιδευτικών οργανισμών από κάθε γωνιά της χώΖΑΧΑΡΙΟΥ1 ρας και από κάθε εκπαιδευτική βαθμίδα, τόσο από τον ιδιωτικό όσο και από τον δημόσιο τομέα.

Ο θεσμός έχει δύο στόχους. Ο πρώτος είναι η συμμετοχή και η κατάθεση της προσπάθειας για να μάθει και να εμπνευστεί η εκπαιδευτική κοινότητα στο σύνολό της και ο δεύτερος στόχος είναι η διάκριση, ώστε να ξεχωρίσουν οι καλύτεροι και οι πιο ιδιαίτερες προσπάθειες.

Η βράβευση αυτή έρχεται ως το επιστέγασμα της 20χρονης δημιουργικής πορείας του Κέντρου Γλωσσών Ζαχαρίου, κατά την οποία η κ. Ζαχαρίου και οι συνεργάτες της έσπασαν πολλά εκπαιδευτικά πρότυπα και έφεραν νέα πνοή στη διδασκαλία των ξένων γλωσσών.

«…το Θέατρο στην Εκπαίδευση…, αποτελεί μια συνισταμένη των Τεχνών στο σύνολό τους, που αντιπροσωπεύουν και μορφοποιούν δηλωτικά τις ποικίλες όψεις της Παιδείας και της πολιτιστικής δημιουργίας». Θεόδωρος Γραμματάς, καθηγητής θεατρολογίας Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *