Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

Ψυχανεμίσματα…Μας έχουν κάνει την καρδιά περιβόλι!

Παπουλάκου ΝίκηΕίμαστε πρωταγωνιστές και θεατές ταυτόχρονα,  στο θρίλερ της ζωής που απ’ ότι φαίνεται θα έχει διάρκεια. Ο ιός ήρθε για να μείνει, μας προειδοποιούν (για να μην πω μας φοβίζουν) για νέες μεταλλάξεις, νέους ιούς που θα προκύψουν και πως οι ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις ευθύνονται για το 40% των θανάτων. Μας έχουν κάνει την καρδιά περιβόλι! Η ακρίβεια σταθερή προς τα πάνω σε όλα. Μετά την αναστάτωση νοικοκυριών και επαγγελματιών με τους λογαριασμούς ρεύματος και αφού ξεσηκώθηκαν Δικηγορικός Σύλλογος και Καταναλωτικές Οργανώσεις να διεκδικήσουν το δίκιο των πολιτών με συλλογικές προσφυγές και αγωγές, έρχονται οι εξαγγελίες για βοήθημα των νοικοκυριών!… Ας μην γελιόμαστε… αν δεν ανακτήσει ο πολίτης το χαμένο εισόδημα του ώστε να μπορεί ζει αξιοπρεπώς και να πληρώνει τους λογαριασμούς του, όσα μέτρα και επιδόματα/επιδοτήσεις και να δοθούν η ρίζα του κακού παραμένει , το πρόβλημα δεν λύνεται, απλώς μεταθέτουμε το πρόβλημα για πιο κάτω, δίνουμε φρούδες ελπίδες και κατευνάζουμε την οργή! Τα βοηθήματα δεν είναι λύση στο πρόβλημα, εδραιώνονται οι χρεώσεις, ο πολίτης καλείται να κάνει ρυθμίσεις στις υπερβολικές χρεώσεις που έχει λάβει, και του τάζουμε μια κάποια επιστροφή, και μια κάποια επιδότηση στο νέο λογαριασμό που θα εξακολουθήσει να είναι ανεβασμένος.  Η δε ρήτρα λένε θα ανασταλεί, τρέχα γύρευε δηλαδή. Απλώς μια ανάσα στην οργή που επικρατεί, μια παραπλάνηση ότι όλα θα στρώσουν και θα επιστρέψουμε στις παλιές τιμές, επικοινωνιακή κι αυτή η κίνηση όπως και τόσες άλλες. Φυσικά θα κοστίσει κάποια εκατομμύρια αλλά χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα και με επικύρωση των αυξήσεων των τιμών που επιδοτούνται. Και πάλι ο πολίτης θα κληθεί να πληρώσει αυτή τη ‘’βοήθεια’’ όπως και το κοινωνικό τιμολόγιο και τόσα άλλα. Στην υλοποίηση του θα φανεί το όλο θέμα, αλλά ωστόσο πολλοί θα έχουν εγκαταλείψει την προσπάθεια εναντίωσης με την ιδέα πως οι λογαριασμοί και οι χρεώσεις θα τακτοποιηθούν. Και αυτός που αδυνατεί να πληρώσει το λογαριασμό ρεύματος εκεί που έχει φτάσει στα ύψη, πιο πάνω κι από το μισθό ή τη σύνταξη του,  δεν του λείπει το φιλότιμο,(όπως ειπώθηκε) το φιλότιμο λείπει από όποιον το επικαλείται χαρακτηρίζοντας έτσι τον πολίτη.

Μάθαμε πολλά αυτό τον καιρό … να μην καίμε φώτα στο σπίτι, να βγάζουμε όλες τις πρίζες, να μην ανάβουμε σόμπα για να ζεσταθούμε , γι αυτό ήρθαν τσουχτεροί λογαριασμοί , έφταιξαν οι σόμπες, λες και τα προηγούμενα χρόνια δεν ανάβαμε σόμπα ή aicondition. Αλλά πώς αλλιώς θα περάσουμε ενοχές στον πολίτη γι ‘ αυτό που του συμβαίνει; Και είναι μια τακτική που ξεκίνησε το 2010 κι έχει επιδεινωθεί απροκάλυπτα τελευταία. Ακόμα και για τα τρόφιμα υπήρξε υπόδειξη να ψωνίζουμε με μέτρο! Έχουν ειπωθεί τόσα που θα γεμίζαμε σελίδα ολόκληρη για να τα αναφέρουμε όλα. Γεγονός είναι πάντως και πρέπει να το αναγνωρίσουμε πως πέτυχαν μέσα σε μια 10ετία να υποβιβάσουν το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων και σήμερα πλέον οι 2 στους 3 Έλληνες χρωστάνε, είτε στην Εφορία, είτε σε Τράπεζα, είτε σε νοίκι, είτε στη ΔΕΗ … κάπου χρωστούν σίγουρα. Με ρυθμίσεις και διακανονισμούς, και εισόδημα στον ίδιο πάτο, τίποτα δεν αλλάζει προς όφελος του πολίτη. Στρουθοκαμίζουμε άπαντες!

Ήρθε και ο άνεμος του πολέμου να ολοκληρώσει το παζλ καταστροφικών παραμέτρων για όλο τον Πλανήτη και για μας. Είμαστε στη μέση και βγήκαμε και μπροστά, πήραμε θέση σε ότι αποφασίστηκε από ΕΕ ή ΝΑΤΟ, κάναμε δηλώσεις, συμμετείχαμε σε κινήσεις.  Το τι μέλλει γενέσθαι καθόλου ευοίωνο! Πολύ φοβάμαι ότι η ΕΕ έβαλε τα χεράκια της και θα βγάλει τα ματάκια της.  Δεν θα της βγει σε καλό όλο αυτό, άλλωστε όσο καθημερινά αντί για ειρηνευτικές πιέσεις, το θέμα όλων είναι τι άλλες κυρώσεις θα επιβάλουν στη Ρωσία και τους Ρώσους πολίτες ανά την Ευρώπη και Αμερική, και παίρνουν αποφάσεις που πιθανόν βλάπτουν εξ’ ίσου τους λαούς τους ή και περισσότερο από ότι τον αντίπαλο, δείχνει πως αυτός ο πόλεμος πάει για διάρκεια δυστυχώς και άγνωστο πόσο βαριές θα είναι οι συνέπειες. Κίνα και Ινδία διαπραγματεύονται το φυσικό αέριο που αρνείται η ΕΕ με τη Ρωσία και σε συμφέρουσα τιμή. Επομένως, μεγάλη ζημιά θα του κάνουμε! Εμείς κινδυνεύουμε να μείνουμε χωρίς επάρκεια και οι λαοί της ΕΕ να πληρώνουν ακριβά τα πάντα. Να ευχόμαστε τουλάχιστον μη τυχόν και  πατηθεί κάποιο κουμπί και τότε τελειώσαμε!

Αγάντα φίλοι μου έχουμε να τραβήξουμε κουπί για πολύ ακόμα! Καλή μας δύναμη!

Νίκη Άννα Παπουλάκου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *