Ψυχανεμίσματα…Στις εκλογές με πλήρη άγνοια

ΠΑΠΟΥΛΑΚΟΥ ΝΙΚΗΜε γεια τα μυαλά μας και τον τρόπο που μας έχουν μάθει να τα λειτουργούμε! Σε μια εβδομάδα ψηφίζουμε, Ευρωβουλευτές, Δημάρχους, Περιφερειάρχες και στην ουσία λιγοστά έως τίποτα ξέρουμε. Όλη η προεκλογική περίοδος αναλώθηκε σε ανακύκλωση λάσπης, λεκτικών ατοπημάτων, πούρων και ‘’ξάπλας’’ σε κότερα και άλλα παρόμοια! Μπράβο μας… έχει λείψει κάθε μορφή σοβαρότητας από το προσκήνιο και από εμάς που δεχόμαστε αυτή την κατάσταση, για να μην πω την επικροτούμε, ή την ακολουθούμε κιόλας. Το πούρο και το κότερο μου θυμίζει το ‘’έχω και κότερο πάμε μια βόλτα’’ την ατάκα του Βουτσά από Ελληνική ταινία! Ποιος είναι αυτός που ο συνεργάτης του ή ο συγγενής του θα τον καλέσει κάπου να περάσει λίγες μέρες όμορφα και δεν θα πάει; Θα μπορούσε να συζητηθεί και να τεθεί υπό κρίση, αν είχε επακόλουθα, ήτοι κλείσιμο συμφωνιών, ανάθεση έργων, κλπ. κλπ. Ή έστω θα μπορούσε να περάσει ως είδηση, αλλά γιατί ειδικά τώρα και γιατί τόσος σάλος;

Προσωπικά είχα και έχω φίλους και υψηλά ιστάμενους αλλά και μεγάλης οικονομικής επιφάνειας, το γεγονός ότι μπορεί να βρεθούμε παρέα κάπου πολυτελώς, σημαίνει ότι ζω πολυτελώς ή ότι συμμετέχω στον όποιο τρόπο ζωής τους επαγγελματικής ή προσωπικής; Εκτός κι αν θέλουμε να το δούμε ταξικά το θέμα και να αποκλείουμε από τη ζωή μας φιλίες με ανθρώπους καλύτερου βιοτικού επιπέδου. Εν κατακλείδι, δε νομίζω ότι χρειαζόταν τόσος ντόρος για το θέμα και μάλιστα σε ώρες που θα έπρεπε η ενημέρωση να στρέφεται γύρω από τα κοινά και τα προγράμματα των συνδυασμών, είτε για Ευρωκοινοβούλιο, είτε για Δήμους και Περιφέρειες. Πόσο πιο γελοίοι και ποταποί μπορούμε να γίνουμε ως άνθρωποι;

Η τραγωδία στο Μάτι που όλους μας συγκλόνισε, τυχαία πάλι αυτές τις μέρες στο προσκήνιο; Αλήθεια το 2007 που καιγόταν όλη η Ελλάδα και θρηνήσαμε θύματα, ζημιές τεράστιες, απώλειες καλλιεργειών και ζώων, πώς και το έχουμε ξεχάσει και κανείς σχεδόν δεν μιλάει γι’ αυτό; Ακόμα και για τα εκατομμύρια που συγκεντρώθηκαν τότε για τους πυρόπληκτους από προσφορές συνανθρώπων και τελικά ‘’εξαφανίστηκαν’’;… Θέλω να πω λοιπόν ναι μεν καλώς μιλάμε για το Μάτι, όμως όταν μιλάμε, σχολιάζουμε, καταδικάζουμε, να μιλάμε για όλα και όχι επιλεκτικά να θυμόμαστε, βάσει συμφερόντων της όποιας στιγμής!

Η πρόβλεψη ‘’αριστερής παρένθεσης’’ δεν μας βγήκε, ούτε οι προβλέψεις για εκλογές από άνοιξη σε φθινόπωρο και τανάπαλιν, καθ’ όλη την 4ετία και ειλικρινά ψάχνω να βρω μια ισχυρή τοποθέτηση των κομμάτων της αντιπολίτευσης υπέρ αυτού του λαού και των δεινών που περνάει εξ’ αιτίας όλων και δεν βρίσκω! Όλοι μας μιλούν για τα δεινά που μας έφερε ο Τσίπρας… λες και τα δεινά μας ξεκίνησαν με Τσίπρα, λες και προ Τσίπρα τρώγαμε με χρυσά κουτάλια!

Η συνέχειά τους ήταν η διακυβέρνηση Τσίπρα, τα κενά και ανεφάρμοστα του Α΄ και Β΄ Μνημονίου, συν επί πλέον απαιτήσεις των δανειστών έναντι μιας χρεοκοπημένης Χώρας, συν Εταιρικές μας υποχρεώσεις που δεν είχαμε υπηρετήσει, συν και κάποιες επί πλέον απαιτήσεις με την ευκαιρία 3ου Μνημονίου, είναι αυτά που έχουν ψηφιστεί, εφαρμοστεί και ταλανίζουν τις ζωές μας. Αυτή είναι η όλη αλήθεια και όποιος δεν θέλει να την δει πλέον είναι άξιος της μοίρας του!

Και φθάνοντας στο ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ…. γνωρίζουμε άραγε τι ψηφίζουμε και ποια κριτήρια πρέπει να οδηγήσουν την ψήφο μας στις Ευρωεκλογές; Έχουμε άραγε ιδίαν αντίληψη για Δήμο και Περιφέρεια ποιοι είναι ικανοί και διαθέσιμοι πραγματικά να προσφέρουν έργο; Αντί λοιπόν της όποιας πληροφόρησης σχετικά με αυτά τα ουσιαστικά ερωτήματα, παρακολουθούμε έναν αγώνα ντέρμπυ μεταξύ των κομμάτων που κοινώς ‘’χτενίζονται’’!

Ας σοβαρευτούμε λιγάκι κι ας δούμε πόσο ενήμεροι και αποφασισμένοι θα πάμε στις κάλπες και δεν μας εξιλεώνει το να βρίζουμε μετά, ούτε η αποχή μας δίνει το δικαίωμα να βρίζουμε κάτι για το οποίο δεν είχαμε καμιά συμμετοχή! Ας είναι λοιπόν αυτή η εβδομάδα, μια εβδομάδα περίσκεψης πριν την κάλπη!

Νίκη – Άννα Παπουλάκου.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *