Ψυχανεμίσματα…Στο χορό των ιδιαιτεροτήτων και της διάλυσης

ΠΑΠΟΥΛΑΚΟΥ ΝΙΚΗO Φεβρουάριος αποχώρησε με τσίκνα και αφήνοντας πίσω του συντρίμμια και πλημμύρες, ειδικά στη Κρήτη που χτυπήθηκε αυτό το μήνα πολύ! Δεν έβρεχε, δεν έβρεχε στην Κρήτη, τους το έριξε όλο μαζί και πλημμύρισαν! Ελπίζω να μην μπήκαμε στο Μάρτη με βαρυστομαχιά λόγω Τσικνοπέμπτης και ας ευχηθούμε αυτός να είναι φιλικός μέχρι και την επίσημη έλευση της Άνοιξης στις 21! Είναι και φορτωμένος γιορτές και πανηγύρια! Η μέρα της γυναίκας μαζί σε ανάμνηση αγώνων κάποιων γυναικών διεκδικώντας δικαιώματα… σήμερα κοντά 2 αιώνες μετά η γυναίκα εξακολουθεί να μην απολαμβάνει ίσα δικαιώματα ειδικά στον εργασιακό χώρο και γενικότερα καταπατώνται ακόμα και κεκτημένα της δικαιώματα ανά τον κόσμο! Ακολουθεί το τριήμερο του Καρναβαλιού, ξεφάντωσε ο κόσμος σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και αισίως ξεκινάει η Σαρακοστή!

Και να σκεφθεί κανείς πως κάποιοι άλλοι κόβουν ακόμα Πρωτοχρονιάτικες πίτες! Καρνάβαλος με Βασιλόπιτα νέος συνδυασμός, ή Σαρακοστή με Βασιλόπιτα! Ωραία ε;

Άλλο ένα δείγμα ότι έχουμε χάσει τις έννοιες των εθίμων, παραδόσεων, της θρησκείας, της οικογένειας, του σεβασμού και άλλων πολλών! Δεν ξέρουμε ακριβώς τι γιορτάζουμε γενικώς, έχουμε συνδυάσει τις γιορτές με φαγητό, πίτες, μάσκες, αρνί στη σούβλα, μαγειρίτσα, γλέντι και τα τοιαύτα συναφή. Το ακριβές νόημα των ημερών κάπου το έχουμε χάσει στην πορεία! Ακόλουθοι της παγκοσμιοποίησης ίσως; Θύματα μοντερνισμού; Κάτι απ’ όλα ή και όλα μαζί!

Τώρα που αποφασίστηκε στη Γαλλία να καταργηθούν τα «μητέρα» και «πατέρας» από τις σχολικές αιτήσεις και να αντικατασταθούν με τα «γονέας 1» και «γονέας 2», άντε με το ‘’καλό’’ κι εδώ, μη χάσουμε και μείνουμε πίσω! Δηλαδή ο παππούς και η γιαγιά θα λέγονται ‘’γονέας 1 του γονέα 1 ή 2’’; Ή μήπως στη συνέχεια ο γιος και η κόρη (βάσει του ίδιου  σκεπτικού) για μη προσδιορισμό φύλου και δικαίωμα προσωπικής επιλογής του φύλου (φτύνουμε την φύση ή μου φαίνεται), θα λέγονται πιο κάτω ‘’παιδί 1’’ και ‘’παιδί 2’’; Κι έχεις και τις φεμινίστριες (τις κακώς κατ’ εμέ θεωρούμενες φεμινίστριες κι εκεί υπάρχει διαταραχή) που το μόνο που τις ενόχλησε από το όλο θέμα του γονέα 1 και 2 , ήταν το ‘’γονέας 1’’ να κατοχυρωθεί για τη γυναίκα μητέρα… μα αφού το όλο θέμα είναι αυτό, το να μην ξεχωρίζει το φύλο, δηλαδή στους 2 ‘’άρρενες’’ ουδέτερους γονιούς το 1 δεν θα προσδιορίζει πάλι κάτι που ενοχλεί; Ας είναι δεν συνεχίζω γιατί ζαλίστηκα!

Μα είμαστε σοβαροί; Χάριν της παγκοσμιοποίησης μια μερίδα ‘’ιδιαιτεροτήτων’’ επιβάλλει πεποιθήσεις και διάφορα κι οι υπόλοιποι ως πρόβατα ακολουθούν τη μόδα; Σεβαστή η ιδιαιτερότητα του καθενός αλλά για να νιώθει εκείνος καλά θα πρέπει να γυρίσω τούμπα και ανάποδα τη δική μου ζωή και ότι ήξερα μέχρι τώρα; Μήπως στην ουσία ο ίδιος δεν έχει αποδεχθεί την ιδιαιτερότητά του και επιζητεί μέσα από την ουδετεροποίηση όλων, να νιώσει αυτοπεποίθηση, να νιώσει καλά με αυτό το ιδιαίτερο που είναι; Και γιατί πρέπει να μην αναφέρει ούτε η ταυτότητα φύλο (κατά απαίτηση κάποιων και μάλιστα το διεκδικούν νομικά)… δηλαδή χωρίς φύλο γεννιόμαστε όλοι; Η αναπαραγωγή πώς χρειάζεται δύο φύλα; Ή επειδή κάνουμε προσμίξεις σε σωλήνες, καταργήσαμε την ανάγκη ύπαρξης των δύο φύλων;

Δυστυχώς αγνοούμε τη φύση για μια ακόμα φορά, μετά την παρέμβασή μας στα της φύσης, τώρα παρεμβαίνουμε και στα της ζωής μας κατά φύση, θεσπίζοντας το ‘’παρά’’ την φύση και παραμερίζοντας το ‘’κατά φύση’’. Αφαιρούμε σχέσεις και ευαισθησίες αιώνων, δεσμούς, δεδομένα, θέλοντας να επιβάλλουμε μια νέα μορφή Κοινωνίας, άχρωμης, ψυχρής, ακαλαίσθητης, τουρλού τουρλού οι φυλές, οι σεξουαλικές πεποιθήσεις, οι σχέσεις, η οικογένεια, η ζωή, τα έθιμα, οι παραδόσεις, η θρησκεία, οι πατρίδες όλα!

Νίκη Άννα Παπουλάκου

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *