Ψυχανεμίσματα…

Με αργές ανάσες επανερχόμαστε Μας πνίγει η μπόχα της διαφθοράς

Παπουλάκου ΝίκηΠεράσαμε και τον Ιούνιο, χωρίς να νιώσουμε καλοκαίρι, ας ελπίσουμε ότι ο Ιούλιος θα σταθεροποιηθεί σε καιρικές συνθήκες. Ανοίγει ο Τουρισμός, άντε να δούμε τι κίνηση θα υπάρξει κι αν θα δουλέψουν φέτος τα επαγγέλματα που έχουν σχέση με τον Τουρισμό. Πάντως δεν άνοιξαν όλα τα ξενοδοχεία, ούτε όλες οι επιχειρήσεις και φυσικά στην ήδη υπάρχουσα ανεργία θα προστεθεί και η ανεργία των εργαζομένων στον Τουρισμό. Ήδη το Μάϊο είχαμε 300 χιλ. λιγότερες προσλήψεις από τις αντίστοιχες του Μαΐου του 2019. Το φθινόπωρο τα μαντάτα λοιπόν και ο απολογισμός της θερινής περιόδου. Το φθινόπωρο και οι πλειστηριασμοί, γενικώς το φθινόπωρο αρχίζουν για τα καλά τα όργανα από κάθε άποψη!

Ο κορωναϊός υπάρχει και μάλιστα σε κάποιες περιοχές έντονη η παρουσία του, έχουμε και εισαγόμενα κρούσματα, να δούμε από Ιούλιο που θα ελευθερωθούν περισσότερο οι μετακινήσεις τι θα συμβεί. Αυτό το καλοκαίρι πάντως είναι ένα καλοκαίρι αλλιώτικο από τα άλλα. Από όπου και να το πιάσεις χωλαίνει. Πάει και το ‘’σκάνδαλο Novartis’’ έκλεισε εξωδικαστικά με την παραδοχή της Εταιρείας για παραπτώματα και χρηματισμό αξιωματούχων και φυσικά την καταβολή μεγάλου ποσού προστίμου, ίσως του μεγαλύτερου που έχει επιβληθεί μέχρι σήμερα, της τάξεως των 347 εκατομμυρίων Δολαρίων. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 70% εξ’ αυτών αφορά ατασθαλίες εντός Ελληνικού εδάφους, παρά ταύτα εμείς εξακολουθούμε να μιλάμε για ‘’σκευωρία  Novartis’’ και να παρακολουθούμε ξιφασκίες και δικαστικές διαμάχες μεταξύ κομμάτων, ούτε που πρόκειται να απολογηθεί ή να τιμωρηθεί κανείς για χρηματισμό ή δωροδοκία, κάτι σύνηθες άλλωστε και από προηγούμενα σκάνδαλα της 10ετίας που μας πέρασε. Χειροκροτούσαμε τους γιατρούς πριν λίγο λόγω κορωναϊού, τώρα με την παραδοχή της ‘’Νοvartis’’ για δωροδοκία, ένα γκρίζο πέπλο ενοχής πέφτει πάνω τους. Η Αμερικανική Δικαιοσύνη δείχνει ενόχους αξιωματούχους σύμφωνα με ομολογία της Novartis, εμείς 3 χρόνια τώρα το περνάμε στα ψιλά υπεραμυνόμενοι περί ‘’σκευωρίας’’ και κατασκευασμάτων! Φτάσαμε σε σημείο να καταγγέλλονται δημόσια Δικαστικοί και να προτείνονται για φυλάκιση… αυτή είναι η κατάντια μας δυστυχώς. Κάτι η απαλλαγή από ποινική ευθύνη κάποιων που έχει ψηφιστεί, κάτι η παραγραφή αδικημάτων στην πενταετία, ούτε κατέληξε καμιά υπόθεση στο να δεσμευτούν περιουσίες ή να καταβληθούν χρήματα ‘’περιέργως’’ αποκτηθέντα! Και έζησαν αυτοί καλά κι εμείς χειρότερα, μας κατάντησαν μια Κοινωνία που στο μεγαλύτερο ποσοστό της περιμένει κάποιο επίδομα για μια ανάσα από τα χρέη. Από Χώρα της προόδου και της εξέλιξης που πιστεύαμε πως ήμασταν, καταλήξαμε Χώρα των επιδομάτων, της ανεργίας και προσφύγων/μεταναστών.

Η ιδιοκτησία των πολιτών περνάει σιγά – σιγά σε άλλα χέρια και η ζωή πολλών συνανθρώπων μας έγινε από μέρα νύχτα και χωρίς προοπτική για κάποιο ξημέρωμα. Για τα δράματα λοιπόν που έχετε δημιουργήσει σε πολλές οικογένειες την τελευταία δεκαετία με τα μέτρα και τις αποφάσεις σας, θα απολογηθεί κανείς; Όχι άλλη Νοvartis σκευωρία μπουκώσαμε, φτάνει πια! Και με το βιτριόλι αρκετά! ‘Όλα έχουν κάποιο όριο! 2 μήνες είχαμε τρελαθεί έγκλειστοι να ακούμε και να βλέπουμε σε ημερήσια βάση, αρρώστους, θανάτους, φέρετρα. Με το που βγήκαμε έξω πιάσαμε ‘’σκευωρίες’’, Έβρο, μετά ήρθε και το βιτριόλι και γεμίσαμε τα δελτία με αυτό πρώτο θέμα! Με την πείνα του κόσμου και τη σακατεμένη ζωή πολλών, τι μέλλει γενέσθαι, ποιος θα ασχοληθεί; Όσα επιδόματα και να δοθούν, όσες ρυθμίσεις και να γίνουν, δεν αποκαθιστούν τη βλάβη που προκάλεσαν οι μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, ούτε λύνουν το πρόβλημα. Ενέσεις παυσίπονες απλώς και τίποτα άλλο. Και όλοι σφυρίζετε αδιάφορα, προβάλλοντας τα ραπανάκια για την όρεξη, όπως πεζοδρόμηση Αθήνας, σιντριβάνι Ομόνοιας, ανάπλαση παραλίας σε διάφορες περιοχές κλπ. Το ότι ο πολίτης από τις 20 του μήνα δεν έχει ούτε για ψωμί, ή χρωστάει παντού και κινδυνεύει να βρεθεί στο δρόμο, στα παγκάκια (γηγενής πρόσφυγας αλλά χωρίς δικαιώματα ή επιδοτήσεις προσφύγων) δεν πυρώνει το αφτί κανενός! Κι από πάνω έχουμε και τη λαίλαπα της πανδημίας!

Νίκη Άννα Παπουλάκου.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *