Όλη η Ελλάδας ένας Πολιτισμός Συναυλία στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά

IMG_6134Η καταξιωμένη ορχήστρα Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας Βόλου, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Ανδρέα Κατσιγιάννη, περιοδεύει το φετινό καλοκαίρι με δύο διαφορετικά μουσικά προγράμματα. Κάθε πρόγραμμα και ένα συναρπαστικό μουσικό ταξίδι. Το πρώτο περιλαμβάνει ένα αφιέρωμα στη Σμύρνη και τον Πειραιά, ενώ το δεύτερο είναι αφιερωμένο εξ ολοκλήρου στη θάλασσα και στην ξενιτιά.

Στη συναυλία που έγινε στον Πειραιά, το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Ιουλίου 2020, το βράδυ στις 20:30, παρουσιάστηκε το πρόγραμμα «Από τη Σμύρνη στον Πειραιά», το οποίο είναι αφιερωμένο σIMG_6131 ε δύο πόλεις που έχουν σημαδέψει ολόκληρο τον ελληνισμό. Η Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας επί σκηνής με τον Ανδρέα Κατσιγιάννη παρουσίασαν τραγούδια από τη Σμύρνη του έρωτα και του πάθους έως την Πειραιώτικη σχολή.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε συνθέσεις των: Γιοβάν Τσαούς, Κώστα Σκαρβέλη, Δημήτρη Σέμση, Ογδοντάκη (Γιάννη Δραγάτση), Παναγιώτη Τούντα, Πρόδρομου Τσαουσάκη, Βαγγέλη Παπάζογλου κ.ά.

Συντελεστές: Τραγούδησαν: Ασπασία Στρατηγού, Γιάννης Διονυσίου. Σολίστ: Σωτήρης Μαργώνης (βιολί), Νίκος Μέρμηγκας (μπουζούκι, λάφτα), Δήμος Βουγιούκας (ακορντεόν), Απόστολος Βαλαρούτσος (κιθάρα), Ανδρέας Παπάς (κρουστά), Φίλιππος Ρέτσιος (πιάνο), Γιάννης Πλαγιανάκος (μπάσο), Ανδρέας Κατσιγιάννης (σαντούρι).

Γέμισε με πιστούς της καλής μουσικής, ο αύλειος χώρος του πανέμορφου αρχαιολογικού μουσείου Πειραιά, σε δύο μαγευτικά βράδια που θα μείνουν για πάντα στις ψυχές μας για την αρμονία της μουσικής, σε ένα τοπίο που σίγουρα ήταν άλλων εποχών, επαφών και με φόντο τα σπάνιου κάλλους έργα των προγόνων.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *