Όλοι προ των ευθυνών μας

 

μαυρουδήςΣτην 1η ακολουθία της Δ΄ Στάσεως των Χαιρετισμών που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, την Παρασκευή 5 Απριλίου μίλησε προς τους πιστούς, ο Οικονόμος Μαυρουδής Γκούμας, εκ των εφημερίων του Ναού.

Η ομιλία του π. Μαυρουδή, εντάσσεται στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ 2019».

Μέσα στην ευλογημένη περίοδο την οποία διανύουμε, η Εκκλησία, μας παιδαγωγεί με τον πλέον ενδεδειγμένο τρόπο. Και μάλιστα, όπως τόνισε ο π. Μαυρουδής, ήδη, αμέσως μετά την εορτή των Θεοφανίων, ξεκινάει μία προετοιμασία για όλους, για να φτάσουμε καλύτερα προετοιμασμένοι, στην εορτή του Πάσχα.

Είναι η περίοδος, που η Εκκλησία φέρνει τον καθένα από εμάς, προ των ευθυνών του. Αλλά ταυτόχρονα μας δείχνει και το πως ακριβώς πρέπει να κινηθούμε.

Έτσι, υπάρχει η προπαρασκευαστική περίοδος στην οποία μαθαίνουμε να περπατάμε, να στεκόμαστε, να ανασαίνουμε και είναι η περίοδος, πριν ανοίξει το Τριώδιο.

«Όταν το Τριώδιο ανοίξει, η Εκκλησία μας καλεί να μπούμε μέσα στον στίβο. Μας δείχνει το μέγεθος του εγωισμού μας, το μέγεθος της αγάπης του Θεού, την δικαιοσύνη Του και την τρυφή του παραδείσου που είχαμε και την χάσαμε.

Την περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, καλούμαστε όλοι μας να απαλλαγούμε από τα πάθη μας, να αγωνιστούμε, να διορθωθούμε, για να γίνουμε παράδειγμα προς μίμηση για αυτούς που είναι δίπλα μας».

Και στην πορεία μας αυτή, έχουμε οδοδείκτες τις εορτές των Κυριακών της περιόδου και τους Χαιρετισμούς της Παναγίας μας.

Η Παναγία μας το έκανε. Έγινε το κερί, η θυσία την οποία προσέφερε το γένος των ανθρώπων στο Θεό, για την σωτηρία του.

Σταμάτης Μιχαλακόπουλος

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *