Όχι στη βία κατά των γυναικών Εκδήλωση του ΖΟΝΤΑ για τα 100 χρόνια του

IMG_9774Την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019 και ώρα 19:30, στην Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, Φίλωνος 29, Παλαιό Ταχυδρομείο, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με θέμα: «Βία κατά των γυναικών», με διοργανωτή τον ΟΜΙΛΟ ΖΟΝΤΑ ΠΕΙΡΑΙΑ.

Με αφορμή τα 100 χρόνια του ΖΟΝΤΑ, ο όμιλος Πειραιά διοργάνωσε μια εξαιρετική εκδήλωση, στην οποία ακούστηκαν πολλές αλήθειες για την ζωή την οποία αναγκάζονται να κάνουν πολλές γυναίκες, που υφίστανται βία.

Το ΖΟΝΤΑ έχει βάλει προτεραιότητα των σκοπών του κατά την τελευταία 20ετία την εξάλειψη της βίας IMG_9777κατά των γυναικών.

Για το μεγάλο αυτό θέμα, τη μάστιγα των ημερών μας, μίλησαν οι κυρίες: Ιωάννα Λάκα, Δημοσιογράφος Υγείας – Συγγραφέας, Αννίτα Χατζημιχαηλίδη, Κοινωνική Λειτουργός με εκπαίδευση στην γνωσιακή συμπεριφορική και σχεσιακή ψυχοθεραπεία (συνεργάτιδα του Dance your soul), Μαρίνα Πετρή, Συγγραφέας – Ζωγράφος, Έφη Χατζούλη Φιλόλογος – Ηθοποιός – Ποιήτρια και τον συντονισμό είχε η Τατιάνα Κόγια.

Δυστυχώς η βία κατά των γυναικών είναι μια απτή πραγματικότητα, αφού μία, τουλάχιστον, στις τρεις γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της. 1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού, 40% με 50% των γυναικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει αναφέρει κάποια μορφή σεξουαλικής παρενόχλησης στο χώρο εργασίας, 500.000 με 2.000.000 άνθρωποι στον κόσμο, κυρίως γυναίκες, εκτιμάται ότι διακινούνται παράνομα κάθε χρόνο με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση.

Γέμισε ο χώρος της Δημοτικής Πινακοθήκης από γυναίκες, κυρίως, που προσήλθαν να ακούσουν και να ενημερωθούν για τις πολλές και πολύτιμες δράσεις του ΖΟΝΤΑ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *