Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

Άλλαξε όσα δε σου αρέσουν

άλλαξε 18-01-22Πειραματίσου, ρίσκαρε. Ζήσε που να πάρει – όσο προλαβαίνεις. Μην κοιτάς πόσων χρόνων έφτασες δίχως να ζεις. Άρχισε να μετράς το χρόνο που σου μένει να ζήσεις αληθινά, ουσιαστικά. Ζήσε. Βάλε τις φοβίες σου στην άκρη γιατί όπως λέει και το άσμα «Και ο πιο μεγάλος φόβος σου, φοβάται, φοβάται μην και δεν τον φοβηθείς».

Όσα σκεφτόμαστε τις περισσότερες φορές είναι μόνο σκέψεις ντυμένες με πολύ φόβο. Η περίοδος αυτή γεννά άγχος, ανασφάλεια, φόβο, λύπη, θυμό, συναισθήματα που είναι απόλυτα φυσιολογικά και αναμενόμενα. Η κούραση -ψυχολογική και μη- όλων μας είναι κάτι παραπάνω από κατανοητή. Και, απόρροια αυτής της κούρασης, είναι η αντίδραση, η απόλυτη ανάγκη να βγούμε έξω, να… βάλουμε φωτιά στα μέτρα, να θέλουμε να πάρουμε, εν ολίγοις, πίσω την ζωή μας όπως ήταν πριν να παρουσιαστεί αυτός ο καταραμένος ιός…

Πώς θα καταφέρουμε όμως να διατηρήσουμε την ψυχική μας υγεία εν μέσω πανδημίας; Οι θετικές δραστηριότητες μπορούν να μειώσουν την αίσθηση ανασφάλειας για την υγεία μας, αφού αυτές μπορούν να ισχυροποιήσουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα αλλά και τη λειτουργία του εγκεφάλου μας.

Μοιραζόμαστε αυτό που σκεφτόμαστε, ή αυτό που βιώνουμε, με δικούς μας ανθρώπους ώστε να εκφραστούμε και τελικά να αποφορτιστούμε συναισθηματικά.

Και μην ξεχνάμε ότι, στη μέση του χειμώνα, μέσα μας υπάρχει ένα αόρατο καλοκαίρι. Είμαστε στην Χώρα του Ήλιου, της Θάλασσας και του Έρωτα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *