Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΔΙΑΦΟΡΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ίδρυμα Λασκαρίδη.ΔΙΑΛΕΞΗ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ KERRY BROWN ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΙΝΕΖΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ

IMG_5045Στο πλαίσιο της λειτουργίας του Κέντρου Κινεζικών Μελετών, το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη διοργάνωσε διάλεξη την Παρασκευή 29 Απριλίου 2022 και ώρα 19.00, με θέμα The World According to Xi Jinping: How Chinas Current Paramount Leader sees the Ambitions and Future of His Country.

Κύριος ομιλητής ήταν ο Καθηγητής Κινεζικών Σπουδών και Διευθυντής του Lau China Institute στο King’s College του Λονδίνου, Kerry Brown. Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Λασκαρίδη κ. Κωνσταντίνος Μαζαράκης Αινιάν και προλόγισε ο Δρ. Κωνσταντίνος Τσιμώνης, Λέκτορας Κινεζικής Κοινωνιολογίας στο Ινστιτούτο Lau China του King’s College.

IMG_5049Με τον πρόσφατο αιματηρό πόλεμο στην Ουκρανία, η Διεθνής επιρροή της Κίνας βρίσκεται στο προσκήνιο. Εάν συνεκτιμήσουμε και τη σχεδόν σίγουρη επανατοποθέτηση του Xi Jinping στην αρχηγία του Κομμουνιστικού Κόμματος για μια άνευ προηγουμένου τρίτη θητεία, ποιο είναι το όραμά του για μια χώρα, στην οποία όλο και περισσότερο κυριαρχεί;

Η εκδήλωση διεξήχθη στην Ιστορική Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη (2ας Μεραρχίας 36, Πειραιάς).

Ο Kerry Brown είναι Καθηγητής Κινεζικών Σπουδών και Διευθυντής του Lau China Institute στο King’s College του Λονδίνου. Είναι συνεργάτης του Asia Pacific Programme στο Chatham House, μέλος της Αυστραλιανής και Νεοζηλανδικής Σχολής Διακυβέρνησης (Australia New Zealand School of Government) στη Μελβούρνη και Συντάκτης του Journal of Current Chinese Affairs, που εκδίδεται από το Γερμανικό Ινστιτούτο Διεθνών Ζητημάτων του Αμβούργου. Είναι Πρόεδρος της Αρχαιολογικής Εταιρείας του Κεντ και μέλος του Mongolia and Inner Asia Studies Unit, του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ.

Ο Καθηγητής διηύθυνε το Europe China Research and Advice Network (ECRAN) από το 2011 έως το 2014. Έχει συγγράψει περισσότερα από 20 βιβλία με θέμα τη σύγχρονη πολιτική πραγματικότητα της Κίνας, ενώ έχει αρθρογραφήσει για όλα τα μεγάλα ειδησεογραφικά μέσα και έχει δώσει πλήθος τηλεοπτικών συνεντεύξεων με θέμα τη σύγχρονη Κίνα.

Η διάλεξη μεταδόθηκε μεταδοθεί και μέσω της πλατφόρμας zoom.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *