Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΔΙΑΦΟΡΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ανάλυση έργου του Ζαν Μορεάς.Στο λογοτεχνικό εργαστήρι ΕΝ ΠΛΩ

IMG_7519 Την Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020, ώρα 6μμ, στην αίθουσα της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας Πειραιά, Δραγάτση 1, γιαπί Ραλλείου, το Λογοτεχνικό εργαστήρι «Εν Πλώ» ανάλυσε την προσωπικότητα και το έργο του Ζαν Μορεάς (1856-1910), 110 χρόνια από τον θάνατό του.

Εισηγητής, ομιλητής ο εκπαιδευτικός, λογοτέχνης και στοχαστής κ. Ανδρέας Δημάκης, ο οποίος με πολλές γνώσεις, μας παρουσίασε μια πολύ ωραία εργασία του για τον μεγάλο Έλληνα Ποιητή και Λογοτέχνη Ιωάννη Παπαδιαμαντόπουλο ή γνωστότερο με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Ζαν Μορεάς -Jean Moréas-.

IMG_7522Ο Ζαν Μορεάς έγραψε ποιήματα στα ελληνικά και τα γαλλικά αλλά είναι περισσότερο γνωστός για τη συνεισφορά του στα γαλλικά γράμματα με το ψευδώνυμο Ζαν Μορεάς.

Μετά την παρέλευση της πρώτης ώρας εργασιών του Λογοτεχνών του εργαστηρίου, είχαμε ανάλυση λογοτεχνικών κειμένων των μελών του.

Παρόντες στην συνάντηση αυτή, εκτός άλλων και, ο επικεφαλής του εργαστηρίου, εκπαιδευτικός, λογοτέχνης και κριτικός κ. Παύλος Φήμης, οι κυρίες και οι κύριοι λογοτέχνες: Ακριβή Παπαδοπούλου – Κάραλη, Αναστάσιος Στέφος, Φίλιππος Λογιωτατόπουλος, Ιδομενέας Σαρρής, Στέλιος Τραϊφόρος.

Συγχαρητήρια σε όλους για αυτές τις όμορφες στιγμές που μας χαρίζει το λογοτεχνικό εργαστήρι ΕΝ ΠΛΩ, το έργο του είναι μεγάλο σε έναν άνυδρο κόσμο, που ζει χωρίς σκοπό και ιδανικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *