Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΝΑΠΟΔΑ ΒΗΜΑΤΑ .Επιτέλους ας ξυπνήσουμε.Κοιμηθήκαμε πίσω από τις μάσκες.

λαζαρακοσΙωάννης Σπ. Λαζαράκος

E-mail: jlazarakosdim@yahoo.grΑΝΑΠΟΔΑ ΒΗΜΑΤΑ

Ας ξυπνήσουμε επιτέλους. Τόσα και τόσα έχουμε ζήσει την τελευταία δεκαετία, ειδικά από τις 26 Φεβρουαρίου 2020 μέχρι και σήμερα, που άρχισε η heavy metal rock μουσική του Covid-19 και με ότι συμπληρωματικά ζούμε σε εθνικό επίπεδο. Και όμως κοιμόμαστε. Συνεχίζουμε τον καθόλου μακάριο, αλλά μακάβριο ύπνο μας. Μετατρέψαμε τις μάσκες σε θερμαινόμενες κουβέρτες βαθέους ύπνου χωρίς να σκεφτούμε πως ζούμε αποκαλυπτικά χρόνια και με γρήγορα ΑΝΑΠΟΔΑ ΒΗΜΑΤΑ να προσπαθήσουμε να προσαρμόσουμε την ζωή μας στα νεοφανή δεδομένα της χώρας μας, της Ευρώπης και γενικά της οικουμένης. Ο Πανάγαθος Αγιοτριαδικός Θεός μας έχει ενημερώσει τόσο ο ίδιος όσο και με τους Αγίους Προφήτες Του. Ο ενιαίος προφητικός Του λόγος ξεκινάει πριν χιλιάδες χρόνια και συνεχίζεται μέχρι τις μέρες μας, χωρίς η συντριπτική πλειοψηφία των Χριστιανών να έχει δείξει και να δείχνει, ακόμη και σήμερα με ό,τι συμβαίνει, το παραμικρό ενδιαφέρον.

Αν οι οποιοιδήποτε Χριστιανοί είναι μια φόρα αναπολόγητοι ενώπιον του Κυρίου, εμείς οι Ορθόδοξοι είμαστε εντελώς αναπολόγητοι. Και αν οι μη Ορθόδοξοι Χριστιανοί οδηγούνται με γοργά ΑΝΑΠΟΔΑ ΒΗΜΑΤΑ σε πρωτόγνωρα εξαιτίας της πλάνης που επέλεξαν να ζουν. Εμείς οι Ορθόδοξοι και ειδικά οι Έλληνες που θα βρεθούμε; Με την αχαριστία και την αφροσύνη που δείξαμε; Ο Β (2) Ψαλμός μας μιλάει για τα σημερινά χρόνια που ζούμε και διερωτάται ο ψαλμωδός: «Ίνα τι εφρύαξαν έθνη και λαοί εμελέτησαν κενά;» Και συνεχίζει: «Παρέστησαν οι βασιλείς τις Γης και οι άρχοντες συνήχθησαν επί το αυτό κατά του Κυρίου και κατά του Χριστού αυτού». Δηλαδή, γιατί δεν ακολουθούν οι άνθρωποι το δρόμο του Θεού; Χιλιάδες χρόνια που μελετούν δεν κατάλαβαν τίποτα; Όλα αυτά που διάβασαν χάθηκαν τα πήρε ο άνεμος; Σήμερα τι ζούμε; Δεν ζούμε τους ηγέτες (βασιλείς) με τους άρχοντες να βρίσκονται σε απόλυτη συμφωνία και να γίνονται θεομάχοι και εμείς αντί να αναλογιστούμε σε τι επικίνδυνες ατραπούς βαδίζουμε, παραμένουμε υποτακτικοί σε όλους αυτούς γιατί οι Σειρήνες τις επιτήδειας προπαγάνδας τους μας εκφύλισαν με το χυδαίο υλισμό και από Χριστιανούς ελεύθερους και ισχυρούς, αφού είχαμε τον Θεό μαζί μας, μας μετέβαλλαν και συνεχίζουν να μας μεταβάλλουν σε ανθρωποειδή που ζουν φάρμα του Όργουελ.

Όμως ο Πανάγαθος και Πανοικτίρμων Θεός, μας προειδοποιεί με τον Άγιο Προφήτη Του λέγοντας τον ίδιο Ψαλμό: «Ο κατοικών εν ουρανοίς εγκελάσεται αυτούς και ο Κύριος εκμυκτηρίει αυτούς. Τότε λαλήσει προ αυτούς εν οργή αυτού και εν τω θυμώ αυτού ταράξει αυτούς». Τι θα συμβεί λοιπόν όταν έρθει η ώρα να λαλήσει προς αυτούς με οργή και θυμό; Μιλάμε για την οργή και το θυμό κυρίου του Θεού μας, του Παντοδύναμου και Παντοκράτορα. Του Βασιλέως των βασιλέων που βασιλεύει στους βασιλεύοντες λιλιπούτειους ανθρώπους. Η ώρα αυτή πλησιάζει και το γνωρίζουμε αυτό διότι ήδη ζούμε την παραφροσύνη των βασιλευόντων επί της Γης και των αρχόντων που αυτοί δημιουργούν και συντηρούν. Το ερώτημα όμως που γεννάται και πρέπει να απαντήσει ο καθένας μας, ύστερα από έρευνα είναι ποιοι είναι βασιλείς και ποιοι οι άρχοντες; Τελικά σήμερα βασιλιάς είναι ο κάθε βασιλιάς ή πρόεδρος ή πρωθυπουργός; Ή αυτοί μαζί με άλλους αξιωματούχους είναι απλά άρχοντες; Ας κάνουμε μια εισαγωγή για όσους αναγνώστες επιθυμούν να ερευνήσουν ποιοι είναι οι βασιλιάδες και ποιοι οι άρχοντες.

Διαβάζουμε στην Ιερή Αποκάλυψη του Ιωάννου του Ευαγγελιστού: «Και ωφθή άλλο σημείο εν τω ουρανώ και ιδού δράκων πυρρός μέγας έχων κεφαλάς επτά και κέρατα δέκα, και επί τας κεφαλάς αυτού επτά διαδήματα…». Ερμηνεία: «Εμφανίστηκε τότε κι άλλο σημείο στον ουρανό και ιδού ένας μεγάλος δράκοντας κόκκινος σαν την φωτιά που είχες επτά κεφάλια και δέκα κέρατα, και πάνω στα κεφάλια του επτά στέμματα. Αυτός ήταν σύμβολο του ανθρωποκτόνου και αιμοχαρούς σατανά, του οποίου τα πολυπληθή όργανα και η κοσμοκρατορία εικονίζονται με τα πολλά κεφάλια, κέρατα και στέμματα τους». Αποκ. Ιβ’ 3 δεν χωράει καμία αμφιβολία πως από την Ανάσταση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού ζούμε την περίοδο της Δευτέρα Παρουσίας Του. Άρα απόλυτα δικαιολογημένα οι άνθρωποι που μελετούν την Αγία Γραφή (Παλαιά και Καινή διαθήκη, Προφητείες και Πατερικό λόγο) πιστεύουν πως έχουν φθάσει σήμερα που ανατέλλει το 2021, στο τέλος αυτής της περιόδου χωρίς να γνωρίζουμε βέβαια την ακριβή ώρα και ημερομηνία που θα συντελεσθεί και επομένως δεν μπορούμε να προϋπολογίσουμε την χρονική διάρκεια με ακρίβεια αυτής της περιόδου. Μπορούμε όμως με ασφάλεια να πούμε: «ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΟΥ ΜΕΝΕΤΟΙ» προκειμένου να μην υπάρξει καμία δυσπιστία ή αμφιβολία κι ό,τι άλλο παρακαλούνται οι αναγνώστες να μελετήσουν την Προφητεία του Αγίου Αγαθαγγέλου που γράφτηκε το 1276 μ.Χ. Αναφέρεται στο Προφητικό κείμενό του για το μέλλον των εθνών της Ευρώπης. Προβλέπει την πτώση του Βυζαντίου και την υποδούλωση της Ελλάδας για 400 χρόνια, επίσης την μακρά περίοδο της αθεΐας από Μεσαίωνα έως και τον 20ο αιώνα και τα συνταρακτικά γεγονότα των πολέμων και των κοινωνικών επαναστάσεων όλα αυτά τα προβλέπει και μας τα αναφέρει με αξιοθαύμαστες λεπτομέρειες που αυτός, που τυχόν, θα αμφισβητήσει την έμπνευση του Αγίου Πνεύματος θα είναι απόλυτα αντιεπιστημονικός και ακούσια ή εκούσια αντίθεος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *