Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΝΑΠΟΔΑ ΒΗΜΑΤΑ…Η Νέα Χρονιά και τα μελλούμενα

ΛΑΖΑΡΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣΙΩΑΝΝΗΣ ΣΠ. ΛΑΖΑΡΑΚΟΣ

Email: jlazarakosdim@yachoo.grΑΝΑΠΟΔΑ-ΒΗΜΑΤΑ

Καλώς όρισες 2023! Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουμε πως θα είσαι καλύτερη χρονιά από το 2022, θα είσαι; Ευχόμαστε πάντως να δούμε και να ζήσουμε καλύτερες ημέρες στους δώδεκα μήνες σου που μόλις άρχισαν να μετατρέπουν το μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου π.έτ. μέλλον σε παρόν.

Ένα παρόν για το οποίο πολλά έχουν ειπωθεί και γραφεί. Δυστυχώς, υπερέχουν τα δυσοίωνα και όχι τα ευοίωνα. Εδώ χρειάζεται απ’ όλους μας σύνεση και διάκριση για να μην πέσουμε και μάλιστα χωρίς λόγο σε θλίψη, αγωνία και άγχος. Οι δήθεν γνώστες των μελλοντικών αστρολόγοι, αναλυτές κ.λ.π. τις ημέρες τούτες, συνήθως, ξεχειλίζουν από οίστρο προβλέψεων όπως: «η νέα χρονιά είναι κρίσιμη γιατί ο Ελληνοτουρκικός πόλεμος θεωρείται βέβαιο πως θα ξεσπάσει…». Επίσης «Το 2023 σύμφωνα με κάποια προφητεία, ή με κάποιον προορατικό Γέροντα θα αρχίσει ο Τρίτος Θερμοπυρηνικός Παγκόσμιος Πόλεμος…». Πολλά και διάφορα θα ακούγονται και θα γράφονται τις πρώτες 40-50 ημέρες του 2023. Όλα αυτά καλό είναι να τα ακούμε και να τα διαβάζουμε, αλλά χωρίς να τα υιοθετούμε σαν πραγματικότητα και προπαντός να μη λησμονούμε πως  πίσω τους κρύβεται και μια γιγαντιαία κερδοσκοπική αγυρτεία, η οποία θησαυρίζει σκορπώντας φόβο και ανασφάλεια στους ανθρώπους.

Όσο επικίνδυνο για τον καθένα μας είναι να παρασυρθεί στο ζόφο της καταστροφικής μελλοντολογίας, άλλο τόσο εξίσου επικίνδυνο είναι και το άλλο άκρο. Δηλαδή να επαναπαυθεί και να πιστεύει πως δεν θα γίνει απολύτως τίποτα και όλα αυτά είναι εκούσια ή ακούσια κούφια λόγια.

Βλέπουμε λοιπόν πως οι άνθρωποι βρισκόμαστε σε μια δύσκολη κατάσταση για το τι να πιστέψουμε, τι να απορρίψουμε και τι να προνοήσουμε. Είναι σωστό που βρισκόμαστε σ’ αυτή την κατάσταση; Όχι φυσικά διότι έχουμε τη γνώση που χρειάζεται για να βάλουμε τα κομμάτια του πάζλ στη σωστή τους θέση και να διακρίνουμε τα πράγματα ορθολογικά. Ας προσπαθήσουμε λοιπόν, να συνθέσουμε το πάζλ.

Όλοι γνωρίζουμε πως το 2023 κληρονόμησε από πέρσι τον Ρωσοουκρανικό Πόλεμο με τις τόσες αρνητικές επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία και αντιθέτως με πολλές κερδοφορίες της Ρωσικής και Αμερικάνικης οικονομίας. Επίσης, χάρη της γεωπολιτικής σημασίας που έχει η Ουκρανία, έχει δημιουργηθεί ένας ακόμη επικίνδυνος θύλακας ανάμεσα στις δύο Υπερδυνάμεις και στους δορυφόρους τους. Γνωρίζουμε όμως πως δεν κινδυνεύουν οι ΗΠΑ να χάσουν τον έλεγχο της Ευρασίας από την τυχόν απόλυτη επικράτηση της  Ρωσίας επί της Ουκρανίας. Διότι αυτό που θα μπορούσε να αλλάξει το Status quo θα ήταν η ανατροπή των δυνάμεων (όπως είναι σήμερα) στα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή. Στην περίπτωση αυτή η στρατιωτική ανάπτυξη της φιλορωσικών Σερβίας για τα Βαλκάνια και Συρίας για τη Μέση Ανατολή, είναι τα κρίσιμα σημεία. Αργότερα θα μας απασχολήσει και το Κουρδικό κράτος.

Ένα άλλο που γνωρίζουμε είναι πως οι Παγκοσμιοποιητές (Νέα Τάξη Πραγμάτων), δεν θα επέτρεπαν έναν πόλεμο στα δικά τους χωράφια εάν και εφόσον δεν εξυπηρετούσε τη «Μεγάλη Επανεκκίνηση – Great Reset», το κομβικό σημείο της Ατζέντας του Σχεδίου τους. Επομένως αυτό που οφείλουν να ερευνήσουν οι ειδικοί επιστήμονες και να μας ενημερώσουν είναι το πόσο εξυπηρετεί ένας Ελληνοτουρκικός πόλεμος το Νεοταξικό Σχέδιο, αλλά και το πόσο ασφαλής είναι γι’ αυτό ανεξάρτητα από το βαθμό εξυπηρέτησης.

Εμείς μέχρι σήμερα, δεκαετίες τώρα, γνωρίζουμε την κατάσταση στα Ελληνοτουρκικά. Η μεν Τουρκία μας απειλεί και μας βρίζει, με μια σύγχρονη πειρατική συμπεριφορά και η Ελλάδα επικαλείται το Διεθνές Δίκαιο…

Τώρα όσο αφορά τις προφητείες και την προορατικότητα των εν ζωή αγίων για τα μέλλοντα, οφείλουμε να γνωρίζουμε ότι το μέλλον εκτός από τον Αγιοτριαδικό Θεό ουδείς άλλος το γνωρίζει. Ο Απειροτέλειος και Πανοικτήρμων Θεός μέσω του Αγιοπνευματικού και Προφητικού λόγου μας φανερώνει τα όσα πρόκειται να συμβούν στο μέλλον. Οι Προφητείες όμως αν δεν εκπληρωθούν δεν είναι ανθρωπίνως δυνατόν να κατανοηθούν. Τις κατανοούμε μόνο όταν εκπληρωθούν. Επίσης πολλές φορές έχουν δυσνόητα χωρία και διτή σημασία. Άρα λοιπόν είναι πολύ επικίνδυνο να πιστεύουμε στις ερμηνείες των οποιωνδήποτε ερμηνευτών. Με υπομονή ας παρακολουθούμε τα γεγονότα και να είμαστε απόλυτα σίγουροι πως θα κατανοούμε τις προφητείες των Αγίων μας, αλλά και του Ίδιου του Κυρίου μας όταν αυτές εκπληρώνονται.

Τέλος να απομακρυνθούμε από την πλάνη πως οι επιστήμονες γνωρίζουν τα πάντα και πως μόνο σ’ αυτούς οφείλουμε να υπακούμε. Ο Θεός είναι η άπειρη Γνώση σε αντίθεση με την επιστημονική γνώση του πεπερασμένου ανθρώπου. Σε καμία περίπτωση, βεβαίως, δεν περιφρονούμε και δεν μηδενίζουμε την ανθρώπινη επιστημονική γνώση. Αυτοί που πιστεύουν πως ο Θεός είναι πανταχού παρών και τα πάντα πληρών, ελπίζουν στο έλεος του Κυρίου και δεν παρασύρονται σε πλάνες που θα τους οδηγήσουν με ΑΝΑΠΟΔΑ ΒΗΜΑΤΑ σε πνευματικές και βιοτικές επικίνδυνους ατραπούς.

ΚΑΛΗ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *