Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΝΑΠΟΔΑ ΒΗΜΑΤΑ.ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΥΚΛΟΥ: Ο νοικάρης ο κιμπάρης στο αφιόνι βουτηγμένος και καλά κονομημένος ΜΙΚΡΟΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ!

 

λαζαρακοσΙωάννης Σπ. Λαζαράκος

E-mail: jlazarakosdim@yahoo.grΑΝΑΠΟΔΑ ΒΗΜΑΤΑ

Σε κάποια συνοικία ενοικιάστηκε ένα ανακαινισμένο δυάρι διαμέρισμα παλαιάς πολυκατοικίας. Οι ιδιοκτήτες τίμιοι και αξιοπρεπείς. Το μεσιτικό Γραφείο με πολύ μπίρι-μπίρι1 περγαμηνών. Ευρέθη λοιπόν νοικάρης, κιμπάρης2 και… κύριος αν και ήταν νεαρούλης! Όλα καλά, καμία αντίδραση από τον νοικάρη για το ενοίκιο και καμία για τα τρία ενοίκια προκαταβολή. όλοι ευχαριστημένοι.

Πέρασαν λίγοι μήνες ο νεαρός ενοικιαστής κύριος στις υποχρεώσεις του ενοίκια, ηλεκτρικό, ύδρευση, κοινόχρηστα όλα «τζάμι» που έλεγαν και οι παλιοί Πειραιώτες. Η κατάσταση όμως άλλαξε ξαφνικά και το «τζάμι» θόλωσε ή μάλλον μαύρισε με κοινωνικό φούμο3 που ο αλλοδαπός πιτσιρικάς αν και λευκός διέθετε κατά κόρον, αφού ήταν βουτηγμένος μέχρι τα μπούνια4 στο αφιόνι5 να πούμε. Ξαφνικά μια ωραία πρωία καθώς η βρόχα λίγο – λίγο φανέρωνε τα δάκρυα τ’ ουρανού για το κατάντημά μας, έφθασε μία ομάδα αστυνομικών με Εισαγγελέα μπήκαν στο διαμέρισμα του νεαρού και τον έβγαλαν με χειροπέδες ενώ του έψαξαν όλο το σπίτι πήραν μαζί τους και μερικές χαρτόκουτες.

Οι φήμες στη γειτονιά οργίασαν, οι γρίλιες6 είπαν για τρομοκρατική γιάφκα και άλλοι μίλησαν για ναρκωτικά. Μάλλον επρόκειτο για μεγάλη ποσότητα χασίς. Πάντως ό.τι και να ήταν οι αξιοπρεπείς και τίμιοι ιδιοκτήτες έμπλεξαν. Ψάχνουν να βρουν που είναι προφυλακισμένος ο κιμπάρης-νοικάρης, πως πρέπει να κινηθούν σύμφωνα με το Νόμο για να εκκενώσουν το σπίτι τους, να επισκευάσουν τις ζημιές που δεν είναι και λίγες στους φρεσκοβαμμένους τοίχους και στα καινούργια ντουλάπια κ.λ.π. Δεν ξέρω αν θα το ενοικιάσουν πάλι, εγώ δεν θα το τολμούσα, αλλά και ένα διαμέρισμα που αγοράστηκε με κάποιες θυσίες πως μπορεί να μένει ανεκμετάλλευτο; Όταν το Κράτος με τον αντισυνταγματικό ΕΝΦΙΑ, όπως δήλωναν οι Σαμαράς, Βενιζέλος, Τσίπρας, Καμμένος και Παυλόπουλος μέχρι να γίνουν Πρωθυπουργοί και Πρόεδροι Δημοκρατίας και να το ξεχάσουν όπου το πληρώνουμε μέχρι σήμερα σε αναγκάζει να πληρώνεις και τόσα ακόμη άλλα παράλογα μικρά και μεγάλα, δεν πρέπει ο ιδιοκτήτης να εισπράττει το κάτι τις;

Πάντως δεν έχω ακούσει κάποιον μικροιδιοκτήτη να έχει μείνει ευχαριστημένος από τα μεσιτικά Γραφεία. Παραπονιούνται πως έμπλεξαν με τους ενοικιαστές. Τι να κάνουν όμως και τα Γραφεία; Τίποτα δεν πωλείται στην χώρα των Μνημονίων, του Covid-19, της ανεξέλεγκτης εισόδου παράνομων μεταναστών, του μαϊμουδένιου παράνομου υπαἰθριου εμπορίου και τέλος της χώρας που ήδη βρίσκεται σε υβριδικό πόλεμο με την Τουρκία και ο μισαλλόδοξος Ερντογάν προσπαθεί να μας καταποντίσει στα τάρταρα που βυθίζεται ο ίδιος και η πατρίδα του.

Η ζωή μας έχει αλλάξει! Μικροιδιοκτήτες προσέχετε, να κάνετε ΑΝΑΠΟΔΑ ΒΗΜΑΤΑ σκέψης πριν υπογράψετε συμβόλαια. Σας εύχομαι καλή τύχη. Ευτυχώς σήμερα έχετε αποχαρακτηριστεί από τον τίτλο του λαϊκού «αιμοπότη» γιατί τα περισσότερα τέκνα αυτών που σας ταμπέλωσαν, κάποτε, σήμερα είναι μικροιδιοκτήτες. Αυτό σημαίνει καπιταλιστική ανάπτυξη…

Σημειώσεις: 1. Λόγια και πολυλογίες του αέρα. 2. Ο έχων σωστή συμπεριφορά, γαλαντόμος, κουβαρντάς κ.λ.π. (Τουρκ). 3. Μουτζούρα. 4. Γεμάτος τόσο που δεν χωράει άλλο.5. Κάθε παραισθησιογόνο ναρκωτικά κ.λ.π. 6. Αυτοί που παρατηρούν τη γειτονιά πίσω από τα παράθυρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *