Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΝΑΠΟΔΑ ΒΗΜΑΤΑ.Το ΤΡΙΩΔΙΟ και η επέτειος του 1821

ΛΑΖΑΡΑΚΟΣΙωάννης Σπ. Λαζαράκος

E-mail: jlazarakosdim@yahoo.grΑΝΑΠΟΔΑ ΒΗΜΑΤΑ

Το εκκλησιαστικό βιβλίο Τριώδιο (τρεις ωδές) άνοιξε την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει 10 εβδομάδες μέχρι το Μ. Σάββατο. Κάθε χρόνο σε αυτή την εκκλησιαστική περίοδο ζούμε και εορτάζουμε της Αποκριές την Μ. Τεσσαρακοστή, την Εθνική μας Επέτειο του 1821 και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και τέλος την Μεγάλη και Αγία Εβδομάδα και το Άγιο Πάσχα.

Σήμερα όμως, το 2021,όλα αυτά έχουν μία πολύ ιδιαίτερη σημασία για όλους μας. Για ιδεαλιστές, υλιστές, αγνωστικιστές και γνωστικούς. Επομένως ας ερευνηθούν τα γραφόμενα και ας τα δούμε με πνευματικούς οφθαλμούς και ας τα ακούσουμε με πνευματικά αυτιά, αν θέλουμε να λεγόμαστε ορθολογιστές γιατί το πνεύμα και η ύλη συνυπάρχουν και πολλά σημαντικά σημεία απ’ όλα αυτά φανερώνονται στις μέρες μας.

Πιστεύουμε πως οι μεγαλοστομίες και οι μεγαλόσχημοι λόγοι για την Επέτειο της Εθνεγερσίας μας των 200 χρόνων έχουν εξαντληθεί. Δηλαδή δεν έχει να προστεθεί κάτι για τον ηρωισμό και την αυτοθυσία των προγόνων μας προς χάρη της ελευθερίας του γένους.

Βεβαίως όσο υπάρχει το Έθνος των Ελλήνων οφείλουμε να τους τιμάμε και να τους μνημονεύουμε. Οφείλουν και όλα τα Έθνη της Οικουμένης να μελετούν και να παραδειγματίζονται από το Έπος του 1821 ώστε να παραμένουν ελεύθερα και όχι σκλαβωμένα.

Αλήθεια ποιος δεν γνωρίζει πως οι εχθροί του κάθε Έθνους είναι οι ορατοί και οι αόρατοι; Ορατοί είναι τα ξένα στρατεύματα που εφορμούν σε βάρος άλλου Έθνους και αόρατοι είναι ο ΕΚΦΥΛΙΣΜΟΣ και αυτοί που τον προωθούν για να ξεριζώσει τις ψυχές του Έθνους που μέλλει να χαθεί. Ο πρώτος είναι υλικός και ο δεύτερος πνευματικός εχθρός. Τον μεν υλικό εχθρό τον πολεμάμε με υλικά όπλα και τα οποία ενισχύουμε με πνευματικά ιδεώδη που είναι συγκεκριμένα και αποδεδειγμένα. Το δε αόρατο τον αντιμετωπίζουμε με τα πνευματικά όπλα και τα οποία ως υλική έκφραση έχουν τον βίο και την πολιτεία μας.

Εκφυλισμός είναι η ηθική διαφθορά, κατάπτωση και εξαχρείωση που με τα ΑΝΑΠΟΔΑ ΒΗΜΑΤΑ μας απομακρυνόμαστε από τις θεμελιώδεις αρχές της φύσης αλλά και από τα ήθη και έθιμα και παραδόσεις της φυλής μας. Συνεπώς ο ΕΚΦΥΛΙΣΜΟΣ γίνετε θεμέλιος λίθος για να οικοδομηθεί το κτίσμα της απιστίας, της αλαζονείας, της ανωμαλίας, της κακοήθειας και της αμάθειας  όπου αυτή γεννά το θράσος και την αναίδεια.

Σήμερα το 2021 όλα αυτά συμβαίνουν όχι μόνο στην χώρα μας αλλά σε παγκόσμια κλίμακα. Έχουν κωδική ονομασία «ΝΕΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ».

Το τυρί που μας προσφέρουν στις ποντικοπαγίδες, άλλοτε δωρεάν και άλλοτε με ακριβή πληρωμή, μας το διαφημίζουν πως πρόκειται για το καλό μας και είναι επιβεβλημένο χάρη της τεχνολογικής εξέλιξης. Μία εξέλιξη όπου ο Αϊνστάιν την παρομοίασε με ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΗ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑ ΤΣΕΚΟΥΡΙ. Ακούσατε, λοιπόν ακούσατε τι διαπιστώνει και μας προλέγει ο θείος Παύλος στην προς Ρωμαίους Επιστολή του, στιχ. 16 – 32. Η ασέβεια των ειδωλολατρών και η εγκατάλειψή τους από τον Θεό: Μας λέγει λοιπόν ότι «το Ευαγγέλιο είναι δύναμη Θεού που περιέχει σωτηρία σε όλους που πιστεύουν στον Χριστό, σε κάθε Ιουδαίο κατά πρώτο λόγο, αλλά και σε κάθε Έλληνα και ειδωλολάτρη…» με τη δύναμη του Ευαγγελίου ο Θεός μεταβάλλει τον κάθε αμαρτωλό σε δίκαιο και τον σώζει.

Αυτά είναι αναγκαία διότι έρχεται οργή Θεού εξαιτίας κάθε ασεβούς ενέργειας. Ο Θεός έχει φανερώσει την αλήθεια με σαφήνεια και οι ασεβείς την καταπατούν χάρη της ειδωλολατρίας και θα καταστραφούν.

Συνεχίζοντας ο απόστολος μας διαβεβαιώνει ότι η αχαριστία των ανθρώπων προς τον Θεό συσκότισε την διάνοιά τους και ενώ κομπάζουν πως είναι σοφοί είναι ανόητοι. Και δοξάζουν τα φθαρτά κτίσματα και όχι τον Άφθαρτο Κτίστη. «Και επειδή έκαναν την ασεβή αυτή ανταλλαγή, για αυτό ο Θεός πήρε από αυτούς την χάρη του και τους άφησε να παραδοθούν με τις αισχρές επιθυμίες των καρδιών τους σε ακαθαρσία, ώστε να ατιμάζονται τα σώματά τους από αυτούς τους ίδιους… διότι και οι γυναίκες τους άλλαξαν την φυσική και χρήση με την αφύσικη και εξευτελίστηκαν με ακατανόμαστες ασέλγειες. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και οι άνδρες άφησαν την φυσική σχέση και χρήση της γυναίκας και φλογίστηκαν από φωτιά ακράτητης επιθυμίας μεταξύ τους, κάνοντας άσχημες και άτιμες πράξεις αρσενικοί με αρσενικούς και παίρνοντας το τίμημα που τους άξιζε για την πλάνη της ειδωλολατρίας τους από τον ίδιο τον εαυτό τους…». Έτσι γέμισαν και γεμίζουν την ζωή τους με κάθε είδους αμαρτία. Επιδοκιμάζουν την ασέβεια και αμαρτία και αποδοκιμάζουν την ευσέβεια και την θέληση του Θεού.

Η συνέπεια όλων αυτών, μας λέγει ο άγιος Παύλος, είναι: Κακολογούμε ψιθυριστά, κατακρίνουμε φανερά, μισούμε τον Θεό, βρίζουμε, είμαστε φαντασμένοι και περιφρονούμε ο ένας τον άλλον, με τα λόγια μας καυχόμαστε, απειθαρχούμε στους γονείς μας, επινοούμε κακά, στερούμαστε σύνεσης και καταπατούμε λόγους και συμφωνίες που κάναμε με άλλους. Επίσης δεν έχουμε στοργή και οίκτο.

Ας διερωτηθεί λοιπόν ο καθένας γιατί ο Χριστός σταυρώθηκε και αναστήθηκε, γιατί πριν 200 χρόνια οι προγονοί μας με την Εθνεγερσία τους κατόρθωσαν να γίνουν όχι μόνο ελεύθεροι ύστερα από 400 χρόνια σκλαβιάς, αλλά και ο οδηγός των υπολοίπων υπόδουλων λαών, για την απόκτηση της ανεξαρτησίας και να αποτελέσουν την αιτία της διάλυσης της τρομερής και φρικτής Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Γιατί απλά δεν ήταν ειδωλολάτρες και εκφυλισμένοι αλλά είχαν όμως στερεή Πίστη στον ουράνιο Αγιοτριαδικό Θεό μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *