Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΗΣΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΟΧΙ ΕΔΩ!

ΧΑΡΤΗΣ2Την αντίθεση της Περιφέρειας Αττικής στη δημιουργία Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών στα νησιά του Αργοσαρωνικού, εξέφρασε η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων, κα Βασιλική Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη.

Σε σύσκεψη που οργάνωσε στις 21/05/2022 ο Δήμος Πόρου με αντικείμενο την αποτροπή ιχθυο-εκβιομηχάνισης του Σαρωνικού, παρουσία αυτό-διοικητικών και κυβερνητικών εκπροσώπων, η Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε  στον γνωμοδοτικό ρόλο της Περιφέρειας Αττικής, η οποία παραμένει σταθερή στην αρνητική της θέση έναντι της ίδρυσης Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών  στα νησιά του Αργοσαρωνικού.

ΧΑΡΤΗΣ1Την συγκεκριμένη τοποθέτηση υιοθετεί και ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, κ. Ελευθέριος Κοσμόπουλος, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο ίδρυσης ΠΟΑΥ σε περιοχές αρμοδιότητάς του.

Στην τοποθέτησή της μεταξύ άλλων  η κα Βασιλική Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη τόνισε :

«Η Περιφέρεια Αττικής αντιτίθεται στην δημιουργία ΠΟΑΥ στα νησιά του Αργοσαρωνικού και το έχει αποδείξει έμπρακτα. Αρχικά μέσω  της κατάθεσης  Ψηφίσματος ενώπιον του Περιφερειακού Συμβουλίου, το οποίο ζητά την τροποποίηση του ισχύοντος Ειδικού Χωροταξικού Πλαισίου για τις υδατοκαλλιέργειες  και την μετατροπή του ρόλου των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού από γνωμοδοτικό σε δεσμευτικό για τη θεσμοποίηση του νέου. Το όραμά μας για τα νησιά της Αττικής σχετίζεται με την ισόρροπη ανάπτυξη τους, γεγονός που αποδεικνύεται μεταξύ άλλων και από τη σύνταξη Μελέτης Στρατηγικού Σχεδιασμού σε συνεργασία με το Δίκτυο Νήσων Αττικής χρηματοδοτούμενη από το ΠΕΠ Αττικής, για την υλοποίηση του εν λόγω στόχου. Η συγκεκριμένη μελέτη έχει παρουσιαστεί  από τον Περιφερειάρχη Αττικής, κ.Πατούλη στον Γενικό Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Μπακογιάννη, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του ίδιου του Περιφερειάρχη.

Τα νησιά μας διαθέτουν ποικιλόμορφα χαρακτηριστικά, τα οποία δύναται να αξιοποιηθούν αρμονικά για την ανάπτυξή τους.

Η Περιφέρεια Αττικής παραμένει πιστή στη στάση της θεωρώντας ότι οι ΠΟΑΥ ανοίγουν τον δρόμο για υπερσυγκέντρωση ιχθυοτροφικών μονάδων στον Αργοσαρωνικό, γεγονός που δύναται να επιφέρει επιπτώσεις σε πολλούς τομείς.

Οι πολίτες που βιώνουν στην καθημερινότητά τους τις επιπτώσεις της εν λόγω επένδυσης είναι οι άμεσα θιγόμενοι, οπότε η φωνή τους χρειάζεται να ακούγεται και να έχει καθοριστικό χαρακτήρα, πριν από τη λήψη της οποιασδήποτε απόφασης

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *