Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

Αποτύχαμε πλήρως στους Ολυμπιακούς Αγώνες

ΤΡΑΝΤΑΛΙΔΗΣΤο βατερλό με τα μόλις 4 μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες (στη θλιβερή 36η θέση) έχει τις εξής αιτίες: Τις τελευταίες δεκαετίες διαπιστώνουμε πως ο εκάστοτε Υπουργός Πολιτισμού κωφεύει στις θετικές εισηγήσεις παρά το ότι γνωρίζει τις τεράστιες παθογένειες του ελληνικού αθλητισμού.

  • Ο νυν Υπουργός ουδέποτε οργάνωσε ενδεικτικά ούτε μία συζήτηση στρογγυλής τράπεζας σε κρατικό κανάλι για να εντοπιστούν τα αίτια των αποτυχιών στο στίβο και να καταγραφούν και να εφαρμοστούν οι όποιες θετικές εισηγήσεις.
  • Ουδέποτε ο Υπουργός κάλεσε τους πρώην Ολυμπιονίκες (π.χ. Μυγιάκης κ.λ.π.) να γίνουν προπονητές στη νέα γενιά δίνοντας φυσικά ανάλογα κίνητρα.
  • Ουδέποτε ο Υπουργός δέχθηκε την πρόταση μου να γίνονται αγώνες κωπηλασίας μεταξύ φοιτητών στη λίμνη των Ιωαννίνων ή στο Σχοινιά, κατά το αγγλικό πρότυπο μεταξύ Cambridge και Οξφόρδης.
  • Ουδέποτε ο Υπουργός οργάνωσε συλλόγους σκοποβολής στη Κρήτη έτσι ώστε αντί να πυροβολούν τις… πινακίδες, να συμμετάσχουν στους Ο.Α. υπό την οδήγηση της Κορακάκη κ.λ.π.
  • Ουδέποτε ο Υπουργός νοιάστηκε να βελτιωθούν οι υποδομές στην υδατοσφαίριση και όπως πολύ σοφά δήλωσε ο Θ. Βλάχος «είμαστε τριτοκοσμικοί».
  • Ουδέποτε άσκησε αυτοκριτική για τις τεράστιες ελλείψεις στις πισίνες ώστε να λύσει χρονίζοντα προβλήματα.
  • Ο Υπουργός οφείλει να επαναφέρει τη ρύθμιση ώστε οι κάτοχοι Ολυμπιακών μεταλλίων να διορίζονται στις Ε.Δ.
  • Ουδέποτε προβληματίστηκε για το ότι η άλλοτε αγαπημένη άρση βαρών – που το 2004 κάθε Έλληνας ριγούσε από περηφάνια – περιήλθε σε απαξία και πλήρη ανυποληψία αφού το Υπουργείο δεν παρέχει τα βασικά στους αθλητές. Στους τωρινούς Ο.Α. αθλητές με ήθος, ευαισθησίες, στωϊκότητα, προσγειωμένοι, προσηλωμένοι στον στόχο τους, με απίστευτες προσωπικές θυσίες πέτυχαν να ανέβουν στο βάθρο. Ο αθόρυβος, ταπεινός, φοιτητής και χρυσός κωπηλάτης Ντούσκος δήλωσε με πικρία: « Δεν είχα κάποια οικονομική στήριξη». Σκεφτόταν να τα εγκαταλείψει λόγω οικονομικών δυσκολιών. Ο σεμνός και αντισυμβατικός χρυσός άλτης Τεντόγλου και ο άρχοντας των κρίκων Πετρούνιας ας γίνουν φάροι έμπνευσης στη νέα γενιά. Οι εκπληκτικοί πολίστες, τα μεγάλα αυτά αστέρια που κέρδισαν το ασημένιο με υπέρβαση έδειξαν μεγαλείο ψυχής και ότι διαθέτουν μέταλλο. Το κλάμα της 26χρονης Χανιώτισσας Ντουντουνάκη έκανε πολλούς να λυγίσουν. Το χρυσό αυτό κορίτσι της Νομικής, με πιάνο, μεταπτυχιακό στο Λονδίνο κ.λ.π., δυστυχώς έχασε την πρόκριση. Οι 74 αθλητές μας συμμετείχαν σε 16 αθλήματα.
  • Να σημειωθεί ότι το Ολυμπιακό πρόγραμμα περιελάμβανε 33 αθλήματα και 332 αγωνίσματα. Δυστυχώς, το εν λόγω Υπουργείο παρέλειψε να ελέγξει ενδελεχώς τα οικονομικά όλων των Ομοσπονδιών, προβαίνοντας σε σχετικές αναρτήσεις καθώς και να θέσει ως προϋποθέσεις στις εκλογές το λευκό ποινικό μητρώο. Αυτά ισχύουν και για την ΕΠΟ ώστε η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου να βγει από το τέλμα. Δυστυχώς, ο Υπουργός δεν ζήτησε συγγνώμη για το ότι δεν παρέσχε στους αθλητές μας τα εφόδια των ξένων ανταγωνιστών μας. Είναι ντροπή για το Υπ. Αθλητισμού να δηλώνει με αναφιλητά ο μοναδικός εκπρόσωπος της άρσης βαρών Ιακωβίδης ότι αντιμετώπιζε μεγάλες οικονομικές δυσκολίες και γι’ αυτό αποχωρεί.
  • Ίσως, τα συγκινητικά δάκρυα του Ιακωβίδη και της Ντουντουνάκη να ταρακουνήσουν την ηγεσία του Υπουργείου που βρίσκεται σε βαθύ ανατολίτικο λήθαργο. Αφυπνιζόμενο θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η κλεψύδρα μετράει αντίστροφα και επιβάλλεται να χαράξει σοβαρό πρόγραμμα προετοιμασίας για το Παρίσι (2024) έτσι ώστε να είναι πολλοί οι χρυσοί Ολυμπιονίκες, που θα προσφέρουν την ανείπωτη χαρά στο άκουσμα του Εθνικού Ύμνου της πατρίδας μας.

Γεώργιος Τρανταλίδης – Δικηγόρος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *