Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

Βιασμοί-διαφθορά Ομοσπονδιών-ατιμωρησία

ΤΡΑΝΤΑΛΙΔΗΣΜετά την θεοποίηση της ηδονολατρείας ακολούθησε το αποτρόπαιο έγκλημα του βιασμού. Συνταράσσεται το πανελλήνιο με τη χιονοστιβάδα των ανατριχιαστικών αποκαλύψεων για τους βιαστές, σάτυρους και κίναιδους, όχι μόνο στις Ομοσπονδίες αλλά και στο θέατρο.

Ο καθένας μπορεί να αναλογιστεί πόσα μετάλλια στερήθηκε η χώρα μας αφού δεκάδες αθλήτριες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το άθλημα εξαιτίας του βιαστού. Επικεφαλής των ομοσπονδιών επί 40 χρόνια ήσαν άτομα διεφθαρμένα που ουδείς ήλεγχε εάν είχαν, ή όχι λευκό ποινικό μητρώο. Οι δεινόσαυροι αυτοί συγκάλυπταν τις καταγγελίες και τα στόματα ήταν κλειστά επί δεκαετίες. Είναι οι ίδιοι που θησαύριζαν από κρατικές και ιδιωτικές χορηγίες χωρίς λογοδοσία. Το απόστημα αυτό πυορροεί και ήρθε ο καιρός να σπάσει. Τώρα πλέον πρέπει να τεθεί το όριο των 4 ετών στις Ομοσπονδίες με απαραίτητη προϋπόθεση το λευκό ποινικό μητρώο.

Μετά τις αποκαλύψεις, η δήλωση της ομοσπονδίας για «δυσάρεστη κατάσταση», είναι κατάπτυστη και δείχνει το βάθος της έκτασης της διαφθοράς των καρεκλοκένταυρων. Είναι αυτοί που γκρέμισαν τα όνειρα δεκάδων αθλητών και τώρα που το καράβι βουλιάζει το εγκαταλείπουν και σαν τρωκτικά τρέχουν να κρυφτούν. Όμως τους βιαστές θα τους βασανίζουν τα «χίλια σπαθιά» όπως αναφέρει ο Σαίξπηρ ή οι Ερινύες.

Καταστάσεις εμετικές που προκαλούν ναυτία. Μετά τον αθλητισμό, τη σκυτάλη πήραν οι καλλιτέχνες. Έτσι έσπασε ο κανόνας της σιωπής (ομερτά) που ίσχυε για δεκαετίες και τώρα έχουμε ντόμινο αποκαλύψεων. Δεν έχουμε κανένα δικαίωμα στη σιωπή. Μια μικρή σταγόνα ταράσσει λένε και το βυθό. Η φιληδονία αποτελεί διαστροφή. Είναι ευθεία εκτροπή από την ηθική μας ευθύνη. Εκθέτει την αξιοπρέπειά μας. Βιολογικό όν είναι και ο άνθρωπος, αλλά δεν είναι ζώο.

Στους καιρούς της ηθικής ασυδοσίας επιπολάζει η μετριότητα. Η κατολίσθηση συμπαρασύρει όλες τις παραδοσιακές αξίες. Μικρόνοες και μυωπικοί, ανεγκέφαλοι ψηφοφόροι έφθασαν στο σημείο να ψηφίζουν ηθοποιούς πού χρόνια τώρα κατείχαν το ρεκόρ των σεξουαλικών παρενοχλήσεων.

Δυστυχώς στο Ελλαδιστάν σύμφωνα με τον νέο Π.Κ οι εγκληματίες έχουν πλέον προνομιακό καθεστώς. Τα δικαιώματα των θυμάτων είναι ανύπαρκτα. Το χειρότερο όμως είναι η καταραμένη παραγραφή. Εγώ προτείνω στο έγκλημα του βιασμού να άρχεται η παραγραφή μετά το 30ο έτος του θύματος ή να μην υπάρχει καν παραγραφή όπως στο αγγλοσαξωνικό σύστημα. Δυστυχώς προτιμούμε την αδολεσχία του ενήδονου βίου και κλείνουμε τα μάτια στην αλήθεια (μη έξοδος από τη λήθη). Να γιατί ο Ντοστογιέφσκι αναφωνούσε: ’’Είμαστε όλοι για όλα υπεύθυνοι’’.

Γιώργος Τρανταλίδης- Δικηγόρος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *