Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΔΙΑΦΟΡΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βιβλιοκριτική «Διάρκεια Στιγμής» Ποιητική Συλλογή της Ελένης Δάλλα

δάλλα στιγμέςΜια ποιητική συλλογή της γνωστής πολυβραβευμένης ποιήτριας, ζωγράφου και λογοτέχνιδας, Ελένης Δάλλα, είναι πάντα κάτι το πολύ όμορφο και δίνει την ευχαρίστηση να τή διαβάσουμε και να κερδίσουμε πολλά απ’ αυτή.

Οι ιδέες στα ποιήματα τρέχουν σαν καλλίγραμμα άτια και μπαίνουν καλπάζοντας στην ψυχή μας, δημιουργώντας κύματα δροσιάς και πνευματικής ανύψωσης.

Η ποιητική συλλογή «Διάρκεια στιγμής» ξεκινά μια θαλασσογραφία της ποιήτριας ως ζωγράφου και ένα ποίημα στολίδι για την θάλασσα: «Θάλασσα γένους θηλυκού. / Πλανεύτρα αγκαλιά, τρικυμία, / γενναιοδωρία, μητρότητα, μαγεία, / η δροσιά, η αύρα σου!»

Το ένα εμπνευσμένο ποίημα διαδέχεται το άλλο και παντού τα συνοδεύει μια κατάλληλη, αντιπροσωπευτική ζωγραφική της ίδιας της ποιήτριας, που το στολίζει, δένοντας τις έννοιές του, δίνοντας εσωτερική και εξωτερική εικόνα του νοήματός του: «Μια καλημέρα θα τους πω / κι ας μην μου απαντήσουν. / Εγώ χαμόγελα ψυχής, / μέσα μου για κείνους θα χαράξω!» Μας λέει ο πρώτος στίχος ενός άλλου ποιήματος.

Ένα προς ένα τα ποιήματα μας δίνουν την δική τους ομορφιά και ξετυλίγουν τον ωραίο κόσμο της Ελένης Δάλλα.

Ονειροπόλο πνεύμα η Ελένη, με δύναμη ψυχής που δημιουργεί σοβαρή ποίηση και ξετυλίγει οράματα και επιθυμίες, δρώμενα που σε ακολουθούν μια ολόκληρη ζωή.

Συγχαρητήρια Ελένη, είσαι από τους ανθρώπους που μπορούν να κατορθώσουν το ανυπέρβλητο, να πατάξεις την φθαρτότητα και να αναδείξεις την αιωνιότητα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *