Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΔΙΑΦΟΡΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ..«Πυλώνας ανάπτυξης η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα»

IMG_3131Ενημερωτική εκδήλωση

Στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022, ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Παρουσίαση υφιστάμενων και νέων Χρηματοδοτικών Εργαλείων από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα-HDB».

Ομιλητές τα στελέχη της τράπεζας: κ. Ζαββός Γεώργιος- Πρόεδρος, κ. Σουγιουτζόγλου Στέργιος – Γενικός Διευθυντής Χρηματοδοτικών Προϊόντων (Εισαγωγή για την HDB), κ. Τσαγκαράκης Γεώργιος – Διευθυντής Δανείων/Εγγυήσεων (Υφιστάμενα και Νέα Χρηματοδοτικά Εργαλεία), κ. Παπαγεωργίου Παναγιώτης – Διευθυντής Καινοτομίας (Εργαλεία Καινοτομίας)

Οι ομιλητές ανέφεραIMG_3120 ν ότι, η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα- HDB, λειτουργεί ως πυλώνας ανάπτυξης που αμβλύνει τους περιορισμούς χρηματοδότησης και ρευστότητας και καλύπτει τα κενά της αγοράς στο ελληνικό χρηματοπιστωτικό τοπίο. Ο κεντρικός ρόλος της HDB είναι να παρεμβαίνει καταλυτικά στη δυναμική σχέση Κράτους, Τραπεζών και Επιχειρήσεων. Σε αντίθεση με τις εμπορικές τράπεζες, η HDB είναι ο μόνος εθνικός αναπτυξιακός οργανισμός, εξουσιοδοτημένος να παρέχει μόχλευση για την αντιμετώπιση χρηματοπιστωτικών κρίσεων.

Ειδική αναφορά έγινε στη σημασία ενσωμάτωσης ESG κριτηρίων με έμφαση στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, προς ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας.

Επίσης τα στελέχη της τράπεζας, ενημέρωσαν και για το χρηματοδοτικό εργαλείο της HDB το «Ταμείο Εγγυοδοσίας Καινοτομίας», το οποίο συνδυάζει για πρώτη φορά τραπεζικό δανεισμό με κρατική επιχορήγηση.

Στο επίκεντρο της ενημέρωσης, συζητήθηκε αναλυτικά και το Πρόγραμμα επενδυτικών δανείων της Δράσης «Επιχειρηματική Χρηματοδότηση» του Ταμείου Επιχειρηματικότητας ΙΙ (ΤΕΠΙΧ ΙΙ)  που προωθείται η διευκόλυνση της πρόσβασης των πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων σε χρηματοδοτικούς μηχανισμούς, οι οποίοι ενισχύουν την επενδυτική δραστηριότητα της χώρας.

Κλείνοντας την εκδήλωση, ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, κ. Γιώργος Παπαμανώλης – Ντόζας, ευχαρίστησε τα στελέχη της τράπεζας για την ουσιαστική και εμπεριστατωμένη παρουσίαση των προγραμμάτων, τονίζοντας ότι, ελπίζει η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα – HDB, με γρήγορες, σύγχρονες και ευέλικτες διαδικασίες, να ανοίξει την πόρτα του τραπεζικού συστήματος στις επιχειρήσεις και ιδιαίτερα στην μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *