Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΔΙΑΦΟΡΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά…Εκδήλωση κοπής Πρωτοχρονιάτικης πίτας

ΒΕΠ1 ΒΕΠ2Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023, στην αίθουσα εκδηλώσεων «ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΜΙΧΑΛΑΡΟΣ» στον Πειραιά.

Την πίτα ευλόγησε ο Μητροπολίτης Πειραιά κ. Σεραφείμ.

Ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά κ. Γιώργος Παπαμανώλης – Ντόζας, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση και τους ευχήθηκε «Καλή και δημιουργική χρονιά 2023».

Το φλουρί της πίτας κέρδισε ο Διευθυντής του περιοδικού ELNAVI κ. Στέφανος Παπανδρέου.

Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων οι κάτωθι:

Ο Υφυπουργοί, Ναυτιλίας κ. Κώστας Κατσαφάδος, Εργασίας, κ. Δόμνα Μιχαηλίδου, οι κ.κ. Βουλευτές: Δούνια, Γ. Μελάς, Ν. Μανωλάκος, Ε. Λιάκος, Θ. Δρίτσας, Τρ. Αλεξιάδης, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής ΝΔ, Γ. Τραγάκης, ο Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης, οι Αντιπεριφερειάρχες: Πειραιά κ. Στ. Αντωνάκου, Δυτικής Αττικής, Λ. Κοσμόπουλος οι κ.κ. Πρόεδροι: Αναπτυξιακού Οργανισμού της Περιφέρειας Αττικής Ν. Παπαγεωργίου, του ΕΒΕΠ Β. Κορκίδης, ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α, Ι. Χατζηθεοδοσίου, ο Αντιπρόεδρος του Β.Ε.Α. Κ. Δαμίγος, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιά, Μ. Σφακιανάκης, οι κ.κ
Αντιδήμαρχοι: Δ. Καρύδης, Αντ. Καρακατσάνη, Ν. Γλύκα – Χαρβαλάκου.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι εξέφρασαν τις ευχαριστίες και τις ευχές τους για τη νέα χρονιά και τη συνέχιση του έργου του Β.Ε.Π. στη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων .

Ο πρόεδρος του Β.Ε.Π., κ. Γιώργος Παπαμανώλης-Ντόζας στον χαιρετισμό του μεταξύ άλλων τόνισε:

«Το 2022 ήταν μια ακόμη δύσκολη χρονιά για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις καθώς δεν πρόλαβαν να ανακάμψουν από την κρίση του κορονοϊού και βρέθηκαν αντιμέτωπες με την κρίση του ενεργειακού κόστους, την εκτόξευση των πάγιων λογαριασμών τους, τις πληθωριστικές πιέσεις, τον πρωτοφανή πληθωρισμό, συνέπεια όλων αυτών να καλλιεργηθεί ένα ανασφαλές επιχειρηματικό περιβάλλον.

Παρά όμως τις δύσκολες συνθήκες οι ελληνικές βιοτεχνικές μεταποιητικές επιχειρήσεις, απέδειξαν ότι  αντέχουν, δημιουργούν και προοδεύουν ακόμα και στα δύσκολα . Οι βιοτέχνες μας που μέσα σε  αυτές τις δύσκολες συνθήκες δεν σταμάτησαν να παράγουν, δεν έσβησαν τις μηχανές της παραγωγής και συνέχισαν  να τροφοδοτούν την ανάπτυξη του τόπου μας.

Το 2023 έρχεται με αρκετά βαρίδια από το 2022 και όλα δείχνουν πως θα αποτελέσει χρονιά κομβική για την μικρομεσαία επιχείρηση για τον κλάδο της μεταποίησης αλλά και για την ελληνική οικονομία.

Στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά για το 2022 τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι ο κλάδος της μεταποίησης είναι «ζωντανός» και συγκεκριμένα είχαμε 1.225 νέες εγγραφές εταιριών και 329 διαγραφές.

Οι ενάρξεις των ατομικών επιχειρήσεων έφθασαν στις 670 και των ΙΚΕ τις 236 ενώ οι διαγραφές των ατομικών ήταν 96 και 80 των ΙΚΕ.

Οι βιοτέχνες θέλουμε άμεσες λύσεις με στοχευμένες παρεμβάσεις σχετικά με την ρευστότητα που αντιμετωπίζουν πολλές επιχειρήσεις και λόγω της αύξησης των επιτοκίων σε όσους έχουν δάνεια.

Τα επιμελητήρια είναι η φωνή των επιχειρήσεων, τα επιμελητήρια είμαστε οι σύμβουλοι της επιχειρηματικότητας, ο ρόλος μας είναι σημαντικός και σε αυτή τη δύσκολη περίοδο της επιχειρηματικότητας θα σταθούμε δίπλα σε κάθε μέλος μας και δεν θα επιτρέψουμε να δούμε και άλλα λουκέτα, θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για  την διάσωση και ενίσχυση των ΜΜ Επιχειρήσεων, συμβάλλοντας στην ανάκαμψη της οικονομίας μας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *