Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΔΙΑΦΟΡΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά…Μέτρα και περαιτέρω ρυθμίσεις για συσσωρευμένα χρέηΜμΕ από τις συνεχόμενες κρίσεις

ΝΤΟΖΑΣΜεγαλύτερη επιείκεια στην αντιμετώπιση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ως προς την διαχείριση των συσσωρευμένων χρεών τους μετά από τις συνεχόμενες κρίσεις -οικονομική, κορονοϊός, ενεργειακή -ζήτησε ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά Γιώργος Παπαμανώλης- Ντόζας με επιστολή του προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ.κ. Χρήστο Σταϊκούρα, Κωστή Χατζηδάκη και Άδωνι Γεωργιάδη, αντίστοιχα.

Στην επιστολή μεταξύ άλλων αναφέρονται:

«Το πλαίσιο των νέων ρυθμίσεων θα πρέπει να συνδυαστεί και με κριτήρια που θα περιλαμβάνουν και διαγραφές χρεών σύμφωνα με προϋποθέσεις για αποδεδειγμένα χρέη που δημιουργήθηκαν εν μέσω των κρίσεων.

Επίσης, θα πρέπει να επιβραβεύσουμε τους συνεπείς, τις επιχειρήσεις που κατάφεραν μέσα σε όλες αυτές τις κρίσεις να έχουν τακτοποιημένες τις οφειλές τους έτσι ώστε να συνεχίσουν να λειτουργούν χωρίς να βρεθούν ξαφνικά σε αδυναμία πληρωμών και αυτές.

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά προτείνει:

-διαγραφή χρεών και συγκεκριμένα προσαυξήσεων για όσους ενταχθούν στις νέες ρυθμίσεις με αποδεδειγμένα χρέη που προέκυψαν εν μέσω πανδημίας και ενεργειακής κρίσης.

-«κούρεμα» της τάξης του 30% στις προσαυξήσεις για όλους όσοι αποδεικνύονται συνεπείς μετά τις 4 πρώτες δόσεις.

-«κούρεμα» για όλους όσους είχαν ήδη ρυθμισμένες τις οφειλές που προέκυψαν εν μέσω πανδημίας και ενεργειακής κρίσης με συγκεκριμένα κριτήρια και προϋποθέσεις.

-Θέσπιση ακατάσχετου επαγγελματικού λογαριασμού .

Αυτά αποτελούν τη μόνη βιώσιμη λύση για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις έτσι ώστε να ανασάνουν και να συνεχίσουν να λειτουργούν με αξιοπρέπεια, αλλά και να έχουν αύριο στο νέο επιχειρηματικό περιβάλλον».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *