Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά.Παρουσίαση ηλεκτρονικής καταχώρισης αιτήσεων αρμοδιότητας Λιμενικής Αστυνομίας

βεπ πλακιωτάκηςΣτην παρουσίαση της νέας ολοκληρωμένης πλατφόρμας για την ηλεκτρονική καταχώριση και διεκπεραίωση αιτήσεων, αρμοδιότητας της Λιμενικής Αστυνομίας, μεταξύ των οποίων και οι «Άδειες εργασιών σε πλοία», εκπλήρωση ενός πάγιου αιτήματος των ναυπηγοεπισκευαστών, από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, παραβρέθηκε ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, κ. Γεώργιος Παπαμανώλης-Ντόζας.

Ο κ. Υπουργός αναφερόμενος στην εφαρμογή e-ΔΛΑ, είπε ότι πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα, που τίθεται σε ισχύ από την 2α Ιουνίου 2021, μέσω του οποίου θα διεκπεραιώνονται πλήρως μία σειρά από δραστηριότητες πολιτών και νομικών προσώπων, χωρίς να απαιτείται φυσική παρουσία στις κατά τόπους Λιμενικές Αρχές.

Πολίτες και επιχειρήσεις, τόνισε ο κ. Πλακιωτάκης, θα εξυπηρετούνται σε ένα σύγχρονο και φιλικό διαδικτυακό περιβάλλον, με πλήρη ενημέρωση για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, με αυτόματη σύνδεση αυθεντικοποίησης και ταυτοποίησης των πολιτών (TaxisNet) και με το e-Παράβολο.

Στην παρουσίαση της εφαρμογής και σε όλη τη διαδικασία αναφέρθηκε αναλυτικά ο Διευθυντής της Λιμενικής Αστυνομίας, Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ., κ. Χαράλαμπος Μαρουλάκης, ο οποίος ανέφερε ότι η εφαρμογή καλύπτει δώδεκα (12) κατηγορίες δραστηριοτήτων και συγκεκριμένα:

-άδειες εργασιών σε πλοία

-άδεια χειριστή ταχυπλόου

-άδεια ναυαγοσώστη

-δραστηριοποίηση δύτη

-δραστηριοποίηση θαλάσσιου ταξί

-δραστηριοποίηση μαθητευόμενου δύτη

-εκμίσθωση θαλασσίων μέσων αναψυχής

-εκμίσθωση μηχανοκίνητων λέμβων και ταχύπλοων μικρών σκαφών

-ίδρυση και λειτουργία καταδυτικού συνεργείου

-καταδυτικές υπηρεσίες αναψυχής

-σχολή εκπαίδευσης υποψηφίων χειριστών ταχυπλόων σκαφών

-σχολή ναυαγοσωστικής εκπαίδευσης

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν, επίσης, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας, κ. Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, ο Γ.Γ. Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής, κ. Ευάγγελος Κυριαζόπουλος και ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχος Λ.Σ., Θεόδωρος Κλιάρης.

Από το Β.Ε.Π., στη συνάντηση παραβρέθηκαν και ο Δ/ντής, κ. Μιχάλης Γιάγκας και η Ειδική Σύμβουλος του Επιμελητηρίου, κ. Ευδοκία Μαυρομμάτη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *