Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΔΙΑΦΟΡΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά.Στήριξη μετασχηματισμού της οικονομίαςμε τον Μηχανισμό Ανάκαμψης

ΒΕΠ2Τη σημαντική συμβολή του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για την προοπτική της εθνικής οικονομίας επισήμανε ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιώς κ. Γεώργιος Παπαμανώλης – Ντόζας μιλώντας στην Υβριδική Ημερίδα ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας για το έργο «Δράσεις Προώθησης Νεοφυών Επιχειρήσεων Δήμου Πειραιά».

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα διεξαγωγής εκδηλώσεων του ΕΒΕΠ ο Πρόεδρος του ΒΕΠ τόνισε ότι ενώ η διαχείριση των πολύπλευρων κοινωνικών και οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας βρίσκονται ακόμα υπό διαμόρφωση, αυξάνονται οι πιέσεις για την επόμενη ημέρα, και θα απαιτηθεί ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια για επάνοδο σε τροχιά ανάκαμψης. Για το λόγο αυτό πρέπει να αξιοποιηθούν μέσω του Δήμου Πειραιώς νέα χρηματοδοτικά εργαλεία και πρόσθετοι πόροι που γίνονται διαθέσιμοι, ώστε να στηριχθούν οι επιχειρήσεις, να τονωθούν οι παραγωγικοί μηχανισμοί της πόλεως και να τεθούν οι βάσεις για το μετασχηματισμό του Πειραιώς που θα πρέπει να βασιστεί στην καινοτομία, στην κλιματική αλλαγή, στο νέο οικονομικό μοντέλο με Έξυπνες Υποδομές, Έξυπνη Οικονομία και Έξυπνη Διαβίωση.

Στο πλαίσιο της ημερίδας προσφερόμενες υπηρεσίες υποστήριξης νεοφυών επιχειρήσεων ενώ ακαδημαϊκοί και παραγωγικοί φορείς του τόπου αντάλλαξαν απόψεις για τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις ανάπτυξης της καινοτομίας και της νεοφυούς επιχειρηματικότητας για τον Πειραιά του 2030. Στην ημερίδα συμμετείχε και ο αρμόδιος Υφυπουργός για την Έρευνα και Καινοτομία κ. Χρίστος Δήμας.

Ο κ. Πρόεδρος τέλειωσε την ομιλία του με το μήνυμα: «Μέσα σε αυτό το δυναμικά μεταβαλλόμενο, και γεμάτο ευκαιρίες και προκλήσεις, τοπίο, ο Δήμος Πειραιά με έμφαση στην αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων, τη στήριξη όλων μας, των επιμελητηρίων και των παραγωγικών φορέων της πολύς θα καταφέρει να διαμορφώσει ένα ανταγωνιστικό και ανθεκτικό περιβάλλον που θα προωθεί παράλληλα τους στόχους της βιώσιμης αστικής ανάπτυξης και της διασφάλισης της κοινωνικής συνοχής».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *