Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΔΙΑΦΟΡΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά.ΤΟ ΒΕΠ ΑΡΩΓΟΣ ΣΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΜΨΗ

παπαμανώλης.docΟ Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Γιώργος Παπαμανώλης – Ντόζας, συμμετείχε στην διαδικτυακή εκδήλωση για την παρουσίαση του έργου GreenTecLab «Ενδυνάμωση νεοσύστατων επιχειρήσεων για την προστασία του κλίματος» που διοργάνωσε το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο την Τρίτη 6 Απριλίου 2021.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης εκπρόσωποι του έργου GreenTecLab και ελληνικών και γερμανικών φορέων και εκπρόσωποι επιχειρήσεων, που ασχολούνται με την νεανική επιχειρηματικότητα και καινοτομία, μίλησαν για τη σπουδαιότητα της υποστήριξης νεοσύστατων επιχειρήσεων.

Ο Πρόεδρος Β.Ε.Π. αφού ευχαρίστησε το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο για την πρόσκληση στην παρουσίαση του έργου στην τοποθέτησή του ανέφερε, μεταξύ άλλων:

«Η κλιματική αλλαγή, που επήλθε και η υπερθέρμανση του πλανήτη που αυτή προκάλεσε αποτελούν σοβαρά προβλήματα που επηρεάζουν ολόκληρο τον κόσμο. Οι επιπτώσεις της αναμένεται να επηρεάσουν αρνητικά την οικονομία, τα φυσικά οικοσυστήματα και τελικά τη ζωή δισεκατομμυρίων ανθρώπων. Ταυτόχρονα, ωστόσο, δημιουργεί ευκαιρίες σε μια σειρά από οικονομικούς κλάδους. Ο έγκαιρος εντοπισμός και η αξιοποίηση των ευκαιριών αυτών είναι δυνατόν να συμβάλλουν στο μετριασμό των επιπτώσεων και στην υιοθέτηση ενός νέου και βιώσιμου αναπτυξιακού προτύπου.

Οι start up δείχνουν τον δρόμο ζητώντας ουσιαστικές και επείγουσες λύσεις στην τριπλή κρίση της κλιματικής αλλαγής, της απώλειας της βιοποικιλότητας και της μόλυνσης.

Οι νεοφυείς καινοτόμες μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποτελούν ένα δυναμικό και πολλά υποσχόμενο τμήμα της ελληνικής οικονομίας, με υψηλό θετικό αντίκτυπο στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας καθώς και στη μετάβασή  της σε νέο παραγωγικό μοντέλο με έμφαση στον πράσινο οικονομικό μετασχηματισμό».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *