Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΔΙΑΦΟΡΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βιώσιμη ανάπτυξη και εξωστρέφεια στο επίκεντρο της Γενικής Συνέλευσης του ΕΕΔΕΓΕ

ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ 2 Με τη συζήτηση να επικεντρώνεται στην ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας, τη βιώσιμη ανάπτυξη, τη δραστηριοποίηση εκτός της Αθήνας και την ανάγκη για εδραίωση συνεργασιών στο εξωτερικό, το Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ) πραγματοποίησε παρουσία Υπουργών, βουλευτών και εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης την ετήσια Γενική Συνέλευσή του την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022 στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο του Πειραιά.

Στην ομιλία της η Πρόεδρος του ΕΕΔΕΓΕ, Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Για τo ΕΕΔΕΓΕ η ισότητα είναι θέμα κουλτούρας. Κι αν πιστεύουμε σ’ αυτό με πάθος και συνέπεια, αν πιστεύουμε στην αλλαγή και θέλουμε να την φέρουμε, αν είμαστε διατεθειμένες να δουλέψουμε σκληρά γι’ αυτό, τότε αργά ή γρήγορα το όνειρο θαΓΥΝΑΙΚΕΙΑ 3 γίνει πραγματικότητα. Διόλου τυχαία στην δεκαετία του 1930 η Eleanor Roosevelt είχε δηλώσει ότι οι γυναίκες πρέπει να μάθουν να παίζουν το παιχνίδι όπως οι άντρες. Αυτό που εννοούσε είναι ακριβώς ότι χρειάζεται σκληρή δουλειά για να ξεπεραστούν οι προκαταλήψεις και οι ιδεολογικές στρεβλώσεις και να κάνουμε την ισότητα αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού μας».

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Μαρία Συρεγγέλα, δήλωσε ότι «η δημιουργία ευκαιριών για οικονομική και κοινωνική εξέλιξη κάθε γυναίκας είναι βασική μας προτεραιότητα. Προωθούμε δράσεις που διευκολύνουν τη συμφιλίωση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής, προάγουν την ισότητα στις αμοιβές και αντιμετωπίζουν τα επαγγελματικά στερεότυπα λόγω φύλου. Παράλληλα εργαζόμαστε καθημερινά για να προωθήσουμε τη γυναικεία επιχειρηματικότητα θέτοντας συγκεκριμένους στόχους και ακολουθώντας συγκεκριμένη στρατηγική».

Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας, Κώστας Κατσαφάδος, οι Βουλευτές, Νίκος Μανωλάκος, Θοδωρής Δρίτσας, έδωσαν το «παρών» στη Γενική Συνέλευση του ΕΕΔΕΓΕ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *