Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΔΙΑΦΟΡΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βραδινή Θεία Λειτουργία στον Άγιο Νικόλαο Νίκαιας Για εργαζόμενους ενορίτες

7Την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου, στον Ιστορικό Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Νικαίας, τελέστηκε βραδινή Θεία Λειτουργία για τους εργαζόμενους, από τις 8:00 μ.μ. έως τις 10:30 μ.μ.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ιεράς ακολουθίας τέθηκαν σε προσκύνηση και ευλογία τα χαριτόβρυτα λείψανα των Αγίων και Ιαματικών Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού και του Αγίου και Ιαματικού Τρύφωνος.

Οι Άγιοι Ανάργυροι θεράπευαν όλους ανιδιοτελώς και αδιακρίτως με την επιστημονική τους γνώση. Εκεί όμως που οι ανθρώπινες δυνάμεις αδυνατούσαν να προχωρήσουν, επειδή κάποιες ασθένειες είναι ανίατες, θεράπευαν τους ασθενείς με την προσευχή τους. Αλλά για να κρύβουν το χάρισμα των ιαμάτων που είχαν λάβει από τον Θεό, λόγω της μεγάλης τους αγάπης, προσποιούνταν ότι εθεράπευαν με τα φάρμακα.

Και το έκαναν αυτό από ταπείνωση, για να μη θαυμάζονται και επαινούνται από τους ανθρώπους.

Όλη τους η ζωή των Αγίων και ιαματικών Αναργύρων, ήταν διακονία, προσφορά και θυσία στον βωμό της ανιδιοτελούς αγάπης.

Προσήλθαμε και μεις για να πάρουμε μέρος στις ιερές ακολουθίες και να προσκυνήσουμε τα άγια λείψανα και μείναμε άναυδοι με το πλήθος των πιστών που είχε γεμίσει το Ναό.

Στο τέλος κεραστήκαμε και φεύγοντας μας έδωσαν και κόλλυβα, πιθανώς ως γλύκισμα και για να συγχωρέσουμε τους αδελφούς που λείπουν.

Άνθρωπος του Θεού ο π. Αθανάσιος που τέλεσε την ιερά ακολουθία. Πάντα δίπλα στον πιστό και τον ενορίτη. Μια ανοιχτή αγκαλιά για τον πλησίον. Ένας άξιος λειτουργός του Κυρίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *