Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΔΙΑΦΟΡΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γιάννης Γ. Φερούσης 1943-2022

ΦΕΡΟΥΣΗΣΓεννημένος στον Πειραιά, στις 28 Ιουλίου 1943, με γονείς τη Μελιβία Σπηλιάδου και τον Γεώργιο Φερούση, ορφάνεψε από πατέρα στην ευαίσθητη ηλικία των 7 ετών και μεγάλωσε με τη μητέρα του και την αδελφή του. Τα πρώτα του βήματα έγιναν από πολύ νωρίς στην αγορά του Πειραιά, στο χαρτοπωλείο που είχε ιδρύσει ο πατέρας του το 1932, όπου επέδειξε αξιόλογες εμπορικές ικανότητες. Το κατάστημα αναπτύχθηκε και υπό την καθοδήγησή του εξελίχθηκε σε ένα από τα πιο γνωστά βιβλιοχαρτοπωλεία του Πειραιά. Το 1972 ίδρυσε την Εμποροχαρτική, εισαγωγική εταιρεία διανομής ειδών χαρτοπωλείου. Επιτυχημένος και ως οικογενειάρχης, από το γάμο του -το 1967- με τη Μαρία Δοντά, γεννήθηκαν δύο παιδιά, η Μελίνα και ο Γιώργος.

Ιδιαίτερα δραστήριος και αγαπητός στο χώρο του, διετέλεσε μέλος, Γενικός Γραμματέας και Πρόεδρος στο Σύλλογο Βιβλιοπωλών και Εκδοτών Πειραιά, θέση στην οποία υπηρέτησε επί σειρά ετών. Υπήρξε συλλέκτης βιβλίων και έργων τέχνης. Οργάνωσε και δημιούργησε την πρώτη Έκθεση Βιβλίου στο Πασαλιμάνι, έναν από τους σημαντικότερους θεσμούς και εκδηλώσεις του Ιουνίου στην πόλη του Πειραιά, πόλη για την οποία έτρεφε  ιδιαίτερη αγάπη.

Έφυγε στις 10-06-2022 από κοντά μας, όμως θα βρίσκεται πάντα δίπλα μας μέσα από τις δράσεις, το πλούσιο έργο, τον ακέραιο χαρακτήρα και το απαράμιλλο ήθος του.

Η Οικογένεια του μακαριστού φίλου, Γιάννη Φερούση ευχαριστεί θερμά όλους όσοι, με κάθε τρόπο συμπαραστάθηκαν στο βαρύτατο πένθος της και εκείνους που παρέστησαν στην εξόδιο ακολουθία του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *