Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δήμος Αγίας Βαρβάρας..Αποκριάτικο ξεφάντωμα στην πόλη

ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ1Το χρώμα και το κέφι της Αποκριάς, στην πόλη μας, δόθηκε με τις αποκριάτικες εκδηλώσεις που πραγματοποίησε ο Δήμος με πολύ μεγάλη επιτυχία και τις οποίες τίμησε πλήθος κόσμου. Από τις 11 Φεβρουαρίου έως και την Καθαρά Δευτέρα, θέαμα, παιχνίδια, κατασκευές, μουσικές, χορός, μασκαράδες, σαρακοστιανά, όλα είχαν τη θέση τους, σ’ ένα γεμάτο πρόγραμμα  αποκριάτικης διασκέδασης μικρών και μεγάλων.

Την αυλαίαΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ3 των εκδηλώσεων άνοιξε το Εικαστικό Κέντρο με την κατασκευή βενετσιάνικης μάσκας, το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου, από τις 11.00 έως τις 4.00 μ.μ. Μικροί και μεγάλοι, ξεδιπλώνοντας την καλλιτεχνική τους δεινότητα και με τα χρώματα και τη διακόσμηση που προτιμούσαν, έφτιαχναν τη μάσκα τους  και την έπαιρναν μαζί τους φεύγοντας.

Την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, από τις 10.00 έως τις 2.00 μ.μ., παιδιά Δημοτικών και Γυμνασίων, ξεχύθηκαν στην πόλη και λύνοντας γρίφους οδηγήθηκαν στον… κρυμμένο θησαυρό.

Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, στο δημοτικό κινηματοθέατρο «Γιάννης Ρίτσος», από τις 9.00π.μ. έως τις 5.00 μ.μ., χρωματιστές κόλλες, πηχάκια και  σπάγκοι, στα χέρια των παιδιών, μεταμορφώνονταν σε πολύχρωμους και καλοτάξιδους χαρταετούς με όμορφες μακριές ουρές και ευφάνταστα σκουλαρίκια.

Στις 18 Φεβρουαρίου, στις 7.30 μ.μ., το κινηματοθέατρο φιλοξένησε το Μεταπτυχιακό τμήμα Όπερας του Δημοτικού Ωδείου, σε μια ανεπανάληπτη παράσταση. Η Νυχτερίδα, οπερέτα του Γιόχαν Στράους, ξεσήκωσε το ακροατήριο και απέσπασε το θερμό του χειροκρότημα.

Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, στις 7.30 μ.μ., τα τμήματα των παραδοσιακών χορών του Δήμου παρουσίασαν, στο κατάμεστο κινηματοθέατρο «Γιάννης Ρίτσος», αποκριάτικα ήθη και έθιμα, ταξιδεύοντάς μας στην παράδοση και σκορπίζοντας το γέλιο στους θεατές.

Μασκαράδες, κομφετί, σερπαντίνες και μπαλόνια, γέμισαν το Κλειστό Γυμναστήριο «Νίκης 2ου Λυκείου». Eμψυχωτές, o μάγος Sankara και πολλές εκπλήξεις διασκέδασαν τα παιδιά που δεν έλεγαν να φύγουν.

Τα Κούλουμα στο Άλσος Μητέρας έκλεισαν τον κύκλο των αποκριάτικων εκδηλώσεων, την Καθαρά Δευτέρα. Σαρακοστιανά εδέσματα προσφέρθηκαν στους παρευρισκόμενους ενώ τα τμήματα παραδοσιακών χορών του Δήμου και ο Σύλλογος Ποντίων «ο Φάρος» χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *