Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας…Δημιουργικό εργαστήρι ανακύκλωσης ρούχων

Ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, σε συνεργασία με την εταιρία ανακύκλωσης EAST WEST GREECE πραγματοποίησε την Κυριακή 7 Μαΐου δράση ενημέρωσης με αντικείμενο την ανακύκλωση μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης και υπόδησης.

Ο Δήμος μας βρίσκεται στις πρώτες θέσεις ανακύκλωσης κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων στο Λεκανοπέδιο Αττικής, γεγονός που δείχνει πως έχει δώσει ειδικό βάρος στις περιβαλλοντικές πολιτικές, αλλά και την αποδοτικότητα του δικτύου που έχει αναπτυχθεί.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Μιλτιάδης Θεόδοτος, που έχει συμβάλλει στα μέγιστα στο περιβαλλοντικό αποτύπωμα του δήμου και η αντιδήμαρχος Παιδείας Μιχάλογλου Στέλλα. Από την εταιρία EAST WEST GREECE παρευρέθηκε η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων κ. Αγάπη Ορφανίδου, η οποία ανέφερε πως ο δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας αποτελεί πρότυπο συνεργασίας και περιβαλλοντικής συνείδησης, σε μια περιοχή ιδιαίτερα επιβαρυμένη που αποκτά προσθετική αξία η ανάπτυξη ανάλογων δράσεων.

170 τόνους μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης και υπόδησης, έχει συλλέξει το δίκτυο των κάδων ανακύκλωσης, μόλις σε 8 μήνες λειτουργίας. Κέρδος, ένα ισχυρό περιβαλλοντικό αποτύπωμα και ανταποδοτικά οφέλη στον δήμο και κατά συνέπεια στους δημότες.

Πρωταρχικός στόχος της πρωτοβουλίας αυτής, η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των παιδιών, σε συνδυασμό με δημιουργική απασχόληση και παιχνίδια με θέμα την ανακύκλωση. Στο δημιουργικό εργαστήρι τα παιδιά κατασκεύασαν από παλιά ρούχα χρηστικά και διακοσμητικά αντικείμενα, έτσι ώστε να συνειδητοποιήσουν πως το ρούχο δεν είναι σκουπίδι, αλλά αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *