Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας.ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΕΥΑΛΩΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ

ΩΔΗ Ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας, θέλοντας να ανακουφίσει νοικοκυριά και δημότες λόγω της οικονομικής κρίσης, της ακρίβειας και των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν τα ευάλωτα  στρώματα της κοινωνίας, τις μέρες αυτές αναπτύσσει μέσω των κοινωνικών υπηρεσιών, πολλαπλές δράσεις για τον σκοπό αυτό.

Έτσι, ξεκίνησαν και συνεχίζονται οι διανομές τροφίμων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο με έκτακτα πακέτα για τις γιορτινές μέρες που πλησιάζουν. Επίσης, γίνεται διανομή ειδών βασικής ανάγκης σε συνδημότες, που λόγω της κατάστασης τους, δικαιούνται ενίσχυση. Παράλληλα, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, παρέχεται η δυνατότητα υλικής βοήθειας σε δικαιούχους για αγορές σε τοπικό super market, σε μία προσπάθεια να προσφέρουμε χαρά στο πασχαλινό, γιορτινό τραπέζι.

Επιπλέον, η Κοινωνική υπηρεσία του Δήμου, ετοιμάζει πακέτα με είδη πρώτης ανάγκης για τους άστεγους της πόλης μας και τα διανείμει στα μέρη όπου ο καθένας/καμία έχει καταλύσει.

Η αίσθηση της ύπαρξης κοινωνικών δομών και ενός δήμου που σκέφτεται και νοιάζεται όσους διαβιούν σε δύσκολες συνθήκες στο δρόμο, έχει πέρα από στοιχείο της ολιστικής δημοτικής κοινωνικής πολιτικής, την προσφορά στον άνθρωπο που καθημερινά δυσκολεύεται λόγω προσωπικών, κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *