Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου Άνοιγμα σχολείων

Ευθυμίου ΑνδρέαςΣε ετοιμότητα για το άνοιγμα

της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Σε ετοιμότητα βρίσκεται ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου και όλες οι σχολικές μονάδες του Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Παιδικοί Σταθμοί – Νηπιαγωγεία – Δημοτικά) για το άνοιγμα των σχολείων την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου.

Την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου, ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα, συγκάλεσε διαδοχικές συσκέψεις με τις καθαρίστριες των σχολικών μονάδων όπου τόνισε τα εξής:

Ο Δήμος παρέχει όλα τα μέσα ατομικής προστασίας για τις καθαρίστριες, προκειμένου να κάνουν με απόλυτη ασφάλεια την εξαιρετικά σημαντική εργασία τους.

Ο Δήμος αναλαμβάνει να κάνει μοριακά τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού σε όλες τις καθαρίστριες των σχολικών μονάδων του.

Επέστησε την προσοχή τους στην τήρηση όλων των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων, σύμφωνα με τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ. για την ασφάλεια των παιδιών, των εκπαιδευτικών και φυσικά, την δική τους.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, ανέφερε μετά τη συζήτηση τα εξής: «Ο Δήμος μας από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πανδημία, με σοβαρότητα και μεθοδικότητα ανταποκρίνεται προκειμένου να ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο τόσο για τους εργαζόμενούς του, όσο για τους δημότες κάθε ηλικίας. Στην ίδια κατεύθυνση εργαζόμαστε για το άνοιγμα των παιδικών σταθμών και των σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου. Είμαστε απόλυτα έτοιμοι προκειμένου οι μαθητές της πόλης μας να επανέλθουν στα θρανία και με ασφάλεια στις σχολικές μονάδες. Εύχομαι καλή συνέχεια της σχολικής χρονιάς στους εκπαιδευτικούς, στους εργαζόμενους για την καθαριότητα των σχολείων μας, στους μαθητές και στους γονείς τους».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *