Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου..Αντιπλημμυρική προστασία της πόλης

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, συμμετείχε σε σύσκεψη που συγκάλεσε ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας με θέμα: «Αντιπλημμυρική προστασία Κηφισού-Ιλισού», με αφορμή την επιστολή που είχε στείλει ο Δήμαρχος στον Υπουργό για το συγκεκριμένο ζήτημα. Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης, ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου, ο Αρχηγός Πυροσβεστικού Σώματος Γεώργιος Πουρναράς και ο Περιφερειάρχης Αττικής Γεώργιος Πατούλης.

Ο Δήμαρχος Ανδρέας Ευθυμίου, παρουσίασε τα προβλήματα και τους κινδύνους που ελλοχεύουν για την πόλη μας λόγω της θέσης της ανάμεσα στον Κηφισό και Ιλισό ποταμό, όπως τα είχε περιγράψει και στη σχετική επιστολή του, ζητώντας από τον Υπουργό να προβεί σε ενέργειες βάσει των δικών του αρμοδιοτήτων.

Ο Δήμαρχος έθεσε εκ νέου τις διεκδικήσεις του Δήμου:

  • Τον έλεγχο και τον καθαρισμό του Κηφισού
  • Την υλοποίηση του αντιπλημμυρικού έργου των βόρειων περιοχών
  • Την υλοποίηση του έργου στις εκβολές του Ιλισού
  • Την αποκατάσταση της κοίτης και τα πρανή του ρέματος Προφήτη Δανιήλ
  • Την υλοποίηση της Β΄ φάσης της Χαμοστέρνας
  • Τον έλεγχο των αγωγών στην οδό Πειραιώς, Ποσειδώνος, Πέτρου Ράλλη και Κωσταντινουπόλεως και
  • Τον έλεγχο της παροχετευτικότητας στα υψηλά σημεία του Κηφισού,

Ταυτόχρονα ζήτησε άμεσες παρεμβάσεις του Υπουργείου όπως τη χρηματοδότηση για διάνοιξη αγωγού στον Ηλεκτρικό Σταθμό του Μοσχάτου και επίσης, την ανύψωση τοιχίων ύψους ενός μέτρου κατά μήκους του Ιλισού ποταμού για προστασία της πόλης από υπερχείλιση, από τις εκβολές του ποταμού και προς τα πάνω.

Στη συνάντηση συμμετείχαν από την πλευρά του Δήμου, εκτός του Δημάρχου, ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Θανάσης Ντερέκας, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δημήτριος Ζώταλης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Μανώλης Αντωνάκος, ο εντεταλμένος Σύμβουλος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Σάββας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *