Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δήμος Νίκαιας – Ρέντη.Αποκατάσταση Μνημείου για τους Πεσόντες του Μπλόκου Κοκκινιάς

μνημείο 1Στην αποκατάσταση του μνημειακού χώρου για τους Πεσόντες του Μπλόκου της Κοκκινιάς, στην περιοχή του παλιού πρώην νεκροταφείου Νεάπολης, προχώρησε ο Δήμος Νίκαιας – Ρέντη. Το μνημείο είχε ανεγερθεί λίγα χρόνια μετά την απελευθέρωση με πρωτοβουλία του αείμνηστου Δημήτρη Διαμαντίδη, του ανθρώπου που έζησε ως αιχμάλωτος στρατοπέδου στη Γερμανία, κι αργότερα, εκλέχθηκε πολλές φορές βουλευτής στην Β’ Περιφέρεια Πειραιά. Ο χρόνος έφερε τη φθορά γι’ αυτό και οι εργασίες των συνεργείων του Δήμου ήταν καθοριστικές για την αποκατάστασή του.

Ο Δήμαρχος Γιώργος Ιωακειμίδης αναφέρει:

«Με την ευκαιρία της αναμόρφωσης του χώρου του νοτίου τμήματος του παλιού νεκροταφείου της Νεάπολης, θεωρήσαμε υποχρέωσή μας να αποκαταστήσουμε το Μνημείο που για πολλά χρόνια ξεχαστεί. Με το μνημείο αυτό, τιμάται η μνήμη των ομήρων του «Μπλόκου» της Κοκκινιάς οι οποίοι άφησαν τη στερνή πνοή τους στα ναζιστικά στρατόπεδα και κρεματόρια και δεν αξιώθηκαν να επιστρέψουν στην πατρίδα και τις οικογένειες τους. Οφείλουμε να την τιμούμε και να την παραδίνουμε στις νεότερες γενιές του τόπου μας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *