Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δήμος Νίκαιας – Ρέντη..Εκδηλώσεις των τμημάτων της Δημοτικής Επιχείρησης

ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ - ΡΕΝΤΗΈκθεση ζωγραφικών έργων, χοροκίνηση, χοροί λάτιν, μουσικά σύνολα και ροκ συναυλία από τους εκπαιδευόμενους στα τμήματα της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Νίκαιας – Ρέντη (ΔΗ.Κ.Ε.ΝΙ.Ρ) περιλαμβάνει το πρόγραμμα της εκδήλωσης που έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022 στις 8 το απόγευμα στο προαύλιο του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου (Κύπρου 9, Ρέντης) με ελεύθερη πρόσβαση για το κοινό.

Με το πέρας της εκπαιδευτικής περιόδου 2021-2022, οι συμμετέχοντες στα τμήματα άθλησης και πολιτισμού της ΔΗΚΕΝΙΡ θα παρουσιάσουν στον ανοικτό χώρο του ανακαινισμένου Κέντρου Πολιτισμού μέρος των εργασιών τους και της ενασχόλησής τους με τις δραστηριότητες που προσφέρονται σε μία κοινή δράση με τίτλο “Όταν η μουσική συναντά τη ζωγραφική και τον χορό, ο Πολιτισμός ανθίζει”.

  • Τα τμήματα του Εργαστηρίου παιδικής ζωγραφικής, σε ειδικά διαμορφωμένα πλαίσια θα παρουσιάσουν επιλεγμένα και ομαδοποιημένα έργα των μαθητών και μαθητριών.
  • Η “Ορχήστρα των Ανέμων” θα παρουσιάσει μουσικά κομμάτια από όλον τον κόσμο με μουσικά όργανα Orff, ξυλόφωνο – μεταλλόφωνο – κρουστά – τύμπανα και μουσική με το σώμα και την φωνή, με υπεύθυνη Ενορχήστρωσης και διδασκαλίας κομματιών τη Βιβή Ρουμιάν.
  • Το παιδικό τμήμα χορού λάτιν θα χορέψει μάμπο, υπό την επίβλεψη της υπευθύνου Άννας Βασιλειάδου, ενώ ένα ζευγάρι ενηλίκων εκπαιδευομένων θα κάνει επίδειξη αργεντίνικου τάνγκο.
  • Τα τμήματα της χοροκίνησης, υπό την επίβλεψη της υπευθύνου Άννας Κούτρα, θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα χοροκίνησης -gym for all- και στη συνέχεια θα συνοδεύσουν με τις χορογραφίες τους το κιθαριστικό σύνολο.

Από το Μουσικό Εργαστήρι Ρέντη θα παρουσιαστούν:

  • πιανιστικά ντουέτα με παιδιά από 4 έως 12 ετών, με μουσικές σε σύγχρονο ρεπερτόριο, υπό την επίβλεψη της υπευθύνου Ιφιγένειας Καμπύλη.
  • το κιθαριστικό σύνολο Rentis Guitar ensemble, με τους δασκάλους κιθάρας Βασίλη Μαστοράκη και Ηλία Διαμαντάκη, που θα συνοδεύσουν τους μαθητές τους
  • τραγούδια των Χατζηδάκι και Θεοδωράκη από μαθητές και μαθήτριες της Αρετής Τοπουζίδη
  • ροκ μελωδίες από μαθητές και μαθήτριες του Γιάννη Θεοδώρου, από το Εργαστήριο μοντέρνας μουσικής του Ωδείου δίνοντας με αυτόν τον τρόπο την ευκαιρία στους εκπαιδευόμενους να αντιληφθούν τη δυναμική του κόσμου και τη ροή σε μία ζωντανή συναυλία.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης έχουν αναλάβει οι Στέλιος Γκόλγκαρης και Βασίλης Μαστοράκης. Στο τέλος της εκδήλωσης θα δοθούν αναμνηστικά διπλώματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *