Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δήμος Νίκαιας – Ρέντη.Παγκόσμιος ο Μίκης

θεοδωράκηςΔήλωση Δημάρχου Γιώργου Ιωακειμίδη

για τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη

Μίκη, θα μας λείψεις…!

Ο Μίκης ανήκει στις προσωπικότητες που ποτέ δε μπορούσες να είσαι αδιάφορος μαζί τους. Τον λάτρεψα στα χρόνια της Χούντας και στις καταλήψεις Νομικής και Πολυτεχνείου Με θύμωσε μετά την πτώση της Χούντας με τις δηλώσεις του για τον Καραμανλή και ακόμα πιο πολύ με την υπουργοποίησή του. Μεγαλώνοντας όμως άρχισα να ξανασκέφτομαι την στάση του και να ανακαλύπτω ότι δεν μπορούσα να τον διαγράψω από μέσα μου.

Όταν λοιπόν το 1998 ως Δήμαρχος πλέον του Αγίου Ιωάννη Ρέντη έφτιαξα το πρώτο ανοιχτό θέατρο της περιοχής, δεν είχα καμία αμφιβολία για το όνομα που θα ήθελα να έχει: ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ. Μέχρι τότε κανένα θέατρο, καμία σχολή, κανένας δρόμος δεν είχε το όνομά του. Νιώθω υπερήφανος που αυτή η χώρα είχε ανθρώπους σαν τον Μίκη. Νομίζω ότι στο τέλος όλοι μας, αριστεροί και δεξιοί ήμασταν λάτρεις αυτής της χαρισματικής προσωπικότητας που τίμησε την Ελλάδα και δύσκολα θα ξαναβγεί αντάξιά της.

Θα μας λείψεις Μίκη… Ακόμη και όταν διαφωνούσαμε μαζί σου, κατάφερνες μετά από λίγο να μας ενώνεις όλους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *