Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δήμος Νϊκαιας – Ρέντη.. Διαδικτυακά μαθήματα ΚΔΑΠ

 

ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ - ΡΕΝΤΗΈναν κύκλο διαδικτυακών μαθημάτων ξεκίνησαν τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη αφού παραμένουν κλειστά λόγω Covid-19. Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας δεν είναι να δημιουργηθεί μια ακόμα ευθύνη για τα παιδιά μέσω Διαδικτύου αλλά να συντηρηθεί μια δημιουργική επικοινωνία με καλλιτεχνικά και αθλητικά ερεθίσματα μέχρι να επανέλθει η καθημερινότητα. Η δράση αφορά αποκλειστικά τα εγγεγραμμένα παιδιά των ΚΔΑΠ.

Ο Δήμαρχος της πόλης Γιώργος Ιωακειμίδης αναφέρει:

«Η πανδημία δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στην ικανοποίηση των αναγκών της νέας γενιάς για ελεύθερη δημιουργική έκφραση και γι’αυτό το λόγο αποφασίσαμε την έναρξη διαδικτυακών μαθημάτων. Τα παιδιά που συμμετέχουν μπορούν να πάρουν μέρος στα μαθήματα έχοντας στη διάθεσή τους απλά μέσα όπως έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή και δίκτυο. Τα διαδικτυακά μαθήματα είναι ειδικά διαμορφωμένα  για τα παιδιά από τους έμπειρους εκπαιδευτές των ΚΔΑΠ. Αν και ο ρόλος της βιωματικής μάθησης, του παιχνιδιού και της φυσικής επαφής είναι αναντικατάστατα είναι υποχρέωσή μας να χρησιμοποιήσουμε τις κατάλληλες  ηλεκτρονικές εφαρμογές προκειμένου η φαντασία και η δημιουργικότητα  των παιδιών να μπορεί να βρει διέξοδο και μέσα από το διαδίκτυο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *