Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δήμος Παλαιού Φαλήρου..Σε πρώτο πλάνο η ασφάλεια στην πόλη

ασφάλειαΕκδήλωση στο Δημαρχείο Παλαιού Φαλήρου, για θέματα ασφαλείας της πόλης, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16/6/22, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, με πρωτοβουλία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου και του Δημάρχου Γιάννη Φωστηρόπουλου.

Στη συνάντηση παρέστη και ο βουλευτής Διονύσης Χατζηδάκης.

Ο Δήμαρχος Γιάννης Φωστηρόπουλος καλωσορίζοντας τον Υπουργό Τάκη Θεοδωρικάκο, αναφέρθηκε στη σημαντική ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος Π. Φαλήρου με ειδικούς φρουρούς και στην αντιμετώπιση του χρόνιου προβλήματος της πόλης, που αφορά στην  παραβατική συμπεριφορά των Ρομά στον περιβάλλοντα χώρο των εγκαταστάσεων του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ.

Ο κ. Φωστηρόπουλος σημείωσε επίσης, την άψογη συνεργασία της Δημοτικής Αρχής Π. Φαλήρου με το τοπικό αστυνομικό τμήμα και την Τροχαία Καλλιθέας και ζήτησε την κατά τακτά χρονικά διαστήματα, επανάληψη της σημερινής συνάντησης, προκειμένου να αποτιμώνται η κατάσταση και τα αποτελέσματα των παρεμβάσεων.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη από την πλευρά του, αφού ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και τους παρευρισκόμενους, έκανε μία σύντομη παρουσίαση του κεντρικού στόχου της πολιτικής του Υπουργείου και της Κυβέρνησης: «Ασφάλεια για όλους – Ασφάλεια παντού», ενημέρωσε ότι το τοπικό αστυνομικό τμήμα ενισχύθηκε με 22 ειδικούς φρουρούς από τις Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (Ο.Π.Π.Ι) – καθώς αυτή την εποχή δεν απαιτείται η παρουσία τους στα Α.Ε.Ι. – και υποσχέθηκε ότι από τον Σεπτέμβριο οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί θα αντικατασταθούν από απόφοιτους των Αστυνομικών Σχολών.

Στη συνέχεια ο κ. Θεοδωρικάκος για το θέμα των Ρομά τόνισε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *