Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δήμος Πειραιά.Διαγωνισμός/Παιχνίδι Minecraft στον Πειραιά Ψηφιακή δράση για την προώθηση της ασφάλειας

ΠΑΙΧΝΙΔΙ1 Με μεγάλη συμμετοχή διεξήχθη το ψηφιακό παιχνίδι Minecraft στον Πειραιά, το οποίο διοργανώθηκε στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος BeSecure-FeelSecure (BSFS).

Ο Δήμος Πειραιά καινοτομεί για ακόμη μια φορά μέσα από την εφαρμογή πρωτοποριακών ψηφιακών δράσεων. Σε συνεργασία με την εταίρο του Space Hellas, διοργάνωσε ένα διαδικτυακό παιχνίδι «Κλέφτες και Αστυνόμοι» για μικρούς και μεγάλους στη διάσημη πλατφόρμα παιχνιδιών Minecraft. Η καινοτομία του συγκεκριμένου εγχειρήματος έγκειται στο γεγονός ότι το παιχνίδι διεξήχθη παράλληλα σε πραγματικό και σε ψηφιακό περιβάλλον!

Στο παιχνίδι, ένας από εμάς έπαιξε τον ρόλο του «κλέφτη». Κινήθηκε λοιπόν στους δρόμους του Πειραιά με το «κλεμμένο» αντικείμενο (το οποίο έφερε πάνω του ειδικό Bluetooth αισθητήρα) και η παρουσία του μετΠΑΙΧΝΙΔΙ2αφέρθηκε σε πραγματικό χρόνο στον ψηφιακό κόσμο του Minecraft, ο οποίος ήταν ένα αντίγραφο της πόλης μας. Οι παίκτες του ψηφιακού κόσμου εντόπισαν το κλεμμένο αντικείμενο στους δρόμους του Minecraft, παίρνοντας στοιχεία από τον πραγματικό κόσμο. Πιο συγκεκριμένα, κάθε φορά που το κλεμμένο αντικείμενο ερχόταν σε κοντινή απόσταση στον πραγματικό κόσμο με κινητή συσκευή που είχε την εφαρμογή CURiM, χτιζόταν στον ψηφιακό κόσμο, στο αντίστοιχο σημείο, μια δέσμη φωτός η οποία ήταν ορατή στον ουρανό του Minecraft. Ακολουθώντας λοιπόν αυτές τις δέσμες φωτός, οι παίκτες του Minecraft εντόπισαν τελικά το κλεμμένο αντικείμενο.

Στόχος της ψηφιακής δράσης ήταν η πρώτη προσομοίωση της alpha έκδοσης της εφαρμογής CURiM – που αναπτύσσεται στα πλαίσια του προγράμματος BSFS – και η ευαισθητοποίηση των νέων για θέματα που αφορούν την πρόληψη της παραβατικότητας και την ενίσχυση της συλλογικής ευθύνης μέσα από τη χρήση της τεχνολογίας και του χώρου του video gaming.

Ο Δήμος Πειραιά και το ευρωπαϊκό πρόγραμμα BSFS ευχαριστούν θερμά τους συμμετέχοντες για τη μεγάλη ανταπόκριση και συγχαίρουν τους νικητές, τους τυχερούς της κλήρωσης και όλους τους διαγωνιζόμενους για τη συμμετοχή τους.

Οι τρείς μεγάλοι νικητές έλαβαν τα δώρα τους στο Δημαρχείο Πειραιά από την Αντιδήμαρχο Δημοτικής Αστυνομίας, κ. Κυριακή Μπουρδάκου. Η Αντιδήμαρχος συνάντησε τους μικρούς μας φίλους και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί τους και να τους συγχαρεί από κοντά στα πλαίσια μιας μικρής τελετής για την επιβράβευση των προσπαθειών τους.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την υλοποίηση αυτής της πρωτοποριακής ψηφιακής δράσης και για τη μεγάλη συμμετοχή και θετική ανταπόκριση που έλαβε.

Ο Δήμος μας ανέλαβε ένα δύσκολο, αλλά και παράλληλα καινοτόμο εγχείρημα. Για πρώτη φορά οι χάρτες της πόλης προσομοιώθηκαν στη διάσημη πλατφόρμα παιχνιδιών Minecraft, δημιουργώντας ένα παιχνίδι για μικρά και μεγάλα παιδιά που διασκέδασαν ψηφιακά στην πόλη του Πειραιά, κερδίζοντας πλούσια δώρα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *