Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δήμος Πειραιά.Δωρεάν Μεταφορά Πολιτών στα Εμβολιαστικά Κέντρα

ΥΠΗΡΕΣΙΑΟ Δήμος Πειραιά προχώρησε σε μια ακόμη σημαντική πρωτοβουλία κοινωνικού χαρακτήρα για την προστασία της υγείας και την εμβολιαστική κάλυψη των ευάλωτων ομάδων της πόλης κατά του Covid-19.

Οι πολίτες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες (AμεA, άτομα τρίτης ηλικίας και γενικά ευάλωτοι κοινωνικά πολίτες), μπορούν να μεταφέρονται στα εμβολιαστικά κέντρα της επιλογής τους με δημοτικά οχήματα ή ειδικό διαμορφωμένο βαν που έχουν διατεθεί από τον Δήμο ειδικά γι’ αυτόν τον σκοπό.

Μια αξιέπαινη πρωτοβουλία της Διεύθυνσης ΚΕΠ του Δήμου σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, τη συνδρομή της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης και της Διεύθυνσης Δημοτικής Συγκοινωνίας.

Η διαδικασία περιλαμβάνει 3 απλά βήματα:

  1. Ο πολίτης κλείνει τηλεφωνικά ραντεβού στο ΚΕΠ του Δήμου στα τηλέφωνα 214 4053320 και 214 4053330, καθημερινά 8:00-15:00.
  2. Με δημοτικό όχημα μεταφέρεται από την οικία του στο εμβολιαστικό κέντρο της επιλογής του, συνοδεία εθελοντή από το Περιφερειακό Τμήμα Πειραιά του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
  3. Μετά τον εμβολιασμό συνοδεύεται στην οικία του.

Η μεταφορά των πολιτών γίνεται με την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων που ορίζουν οι αρμόδιες αρχές για τον περιορισμό της διασποράς του  κορωνοϊού.

Ο Δήμαρχος  Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης δήλωσε:

«Κύριο μέλημα της Δημοτικής Αρχής αυτή τη δύσκολη περίοδο είναι να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και να στηρίζει με κοινωνικές δράσεις τις ευπαθείς ομάδες της πόλης, που αναμφίβολα επηρεάζονται περισσότερο από τις επιπτώσεις της πανδημίας. Για τον λόγο αυτόν ξεκίνησε μια νέα υπηρεσία στον Δήμο μας, η οποία απευθύνεται στους ηλικιωμένους, στα άτομα με αναπηρία και σε ευάλωτους πολίτες, τους οποίους βοηθά να μεταβούν για να εμβολιαστούν, χωρίς ταλαιπωρία στο εμβολιαστικό κέντρο που επιθυμούν και να επιστρέψουν σπίτι τους με ασφάλεια.

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Ληξιαρχείου & Δημοτικής Κατάστασης και των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών κ. Αλέξανδρος Καμαράτος, δήλωσε: «Η Δημοτική Αρχή, ο Δήμαρχος και εγώ προσωπικά θέλουμε να έχουν όλοι οι πολίτες πρόσβαση προς τα εμβολιαστικα κέντρα και θα φροντίσουμε για όλες τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της πόλης μας».

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας & Ανακύκλωσης κ. Παναγιώτης Ρέππας, δήλωσε: «Η Διεύθυνση Καθαριότητας θα συμβάλλει σε αυτή τη δράση, μεταφέροντας συμπολίτες μας για να εμβολιαστούν».

Η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Δημοτικής Συγκοινωνίας κα Αλέκα Τουμαζάτου, δήλωσε: «Η επιχείρηση μεταφοράς για εμβολιασμό ηλικιωμένων ατόμων, Αμεα και ευάλωτων πολιτών, οι οποίοι δεν έχουν τρόπο μεταφοράς για εμβολιασμό αναδεικνύει το κοινωνικό πρόσωπο της Δημοτικής Αρχής».

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνης Αυγερινός, σε δήλωσή του σημείωσε:

«Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ανταποκρίνεται πάντοτε άμεσα και αποτελεσματικά στις κρίσιμες και επιτακτικές ανάγκες της Ελληνικής Πολιτείας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *