Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δήμος Πειραιά.Μήνυμα Ελπίδας και Αναγέννησης ο Πύργος Φαντασμαγορικό υπερθέαμα η φωταγώγησή του

πύργος 1 Φαντασμαγορικές εικόνες γεμάτες λάμψη, φως και πανδαισία χρωμάτων εξέπεμψε χθες ο εμβληματικός Πύργος του Πειραιά, ο οποίος φωταγωγήθηκε σε ένα ακόμα πιο εντυπωσιακό υπερθέαμα, το οποίο καθήλωσε και έστρεψε όλα τα βλέμματα στο μεγάλο λιμάνι!

Το δεύτερο υψηλότερο κτήριο της Ελλάδος, σύμβολο αναγέννησης και ορόσημο για την ανάπτυξη της πόλης, το οποίο δεσπόζει στο κεντρικότερο σημείο του Πειραιά έλαμψε, πλημμυρίζοντας με φως το μεγάλο λιμάνι και τον Πειραϊκό ουρανό, σε μια φωταγώγηση μοναδικής αισθητικής γεμάτη παλμό, συναίσθημα και γιορτινά χρώματα!

Το έναυσμα γιπύργος 2α τη φωταγώγηση του Πύργου έδωσαν από το λιμάνι του Πειραιά, ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Μώραλης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Piraeus Tower Α.Ε. κ. Δημήτρης Ανδριόπουλος και η Γενική Διευθύντρια Οικονομικών & Εργασιών της PRODEA Investments κ. Τερέζα Μεσσάρη, με εκατοντάδες πολίτες να παρακολουθούν το ξεχωριστό αυτό θέαμα, μέσω live streaming από την ιστοσελίδα https://christmasinpiraeus.com και από τα youtube και facebook του destination piraeus.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό του, τόνισε:

«Με ιδιαίτερη χαρά είμαστε στο μεγάλο λιμάνι της χώρας, με φόντο τον επιβλητικό Πύργο του Πειραιά, ο οποίος φωταγωγείται σε ένα μοναδικό υπερθέαμα, που πέρυσι έστρεψε όλα τα βλέμματα στην πόλη μας και εφέτος υπόσχεται να μας καθηλώσει με τη λάμψη του. Ο Πύργος κατασκευάστηκε το 1974 και μέχρι πριν δύο χρόνια αποτελούσε σύμβολο στασιμότητας για την πόλη μας. Με αποφασιστικότητα και μετά από συντονισμένες ενέργειες της σημερινής Δημοτικής Αρχής, ο Πύργος του Πειραιά «παίρνει ζωή», καθώς επιτύχαμε να αναλάβει την αξιοποίησή του για τα επόμενα 99 χρόνια η Piraeus Tower, μια  πολύ ισχυρή κοινοπραξία που αποτελείται από την Dimand, την EBRD και την PRODEA Investments. Πρόκειται για μια επένδυση περίπου 50 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία θα μετατρέψει τον Πύργο σε κύτταρο επιχειρηματικότητας και αναγέννησης της πόλης»!

O Διευθύνων Σύμβουλος της Piraeus Tower Α.Ε. κ. Δημήτρης Ανδριόπουλος, στον χαιρετισμό του, σημείωσε:

 

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο και όλους εσάς που είστε σήμερα εδώ. Ο Πύργος του Πειραιά είναι ένας φωτεινός φάρος στο λιμάνι που δίνει την έμπνευση για να φωτιστεί και να πάρει περισσότερη ζωή αυτή η πόλη. Σήμερα, και για δεύτερη χρονιά, ανταποδίδουμε την εμπιστοσύνη που μας έδειξε ο Δήμος του Πειραιά, με αυτή την εορταστική φωταγώγηση και από άλλες αντίστοιχες εκδηλώσεις που θα ακολουθήσουν με ενέργειες και δράσεις που θα απευθύνονται στους δημότες και τους επισκέπτες του Πειραιά».

Η Γενική Διευθύντρια Οικονομικών & Εργασιών της PRODEA Investments, κ. Τερέζα Μεσσάρη, στον χαιρετισμό της,  επεσήμανε:

«Εκ μέρους της PRODEA Investments, της μεγαλύτερης εταιρείας επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα, εκ μέρους των διεθνών και Ελλήνων μετόχων που εκπροσωπούμε, είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι για τη συμμετοχή μας σε αυτό το ιδιαίτερα εμβληματικό έργο, σε συνεργασία με την Dimand και την EBRD και με την υποστήριξη του Δήμου Πειραιά».

Στη φωταγώγηση του Πύργου, παρευρέθηκαν οι κ.κ. Αντιδήμαρχοι: Ανδριάνα Ζαρακέλη, Παναγιώτης Ρέππας, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μαρκαριάν Χαρουτιούν και ο Πρόεδρος της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας Πειραιά κ. Αλέξανδρος Νανόπουλος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *