Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δήμος Πειραιά..Μετάβαση από τον Παιδικό Σταθμό στο Νηπιαγωγείο

ΣΤΑΘΜΟΣ1Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 28 Ιουνίου 2022, το απόγευμα η εκδήλωση με θέμα: «Μετάβαση από τον Παιδικό Σταθμό στο Νηπιαγωγείο» στην ιστορική βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Λασκαρίδη.

Η εκδήλωση απευθύνονταν σε γονείς και κηδεμόνες παιδιών που πρόκειται να φοιτήσουν την επόμενη σχολική χρονιά στο Νηπιαγωγείο και είχε ενημερωτικό και συμβουλευτικό χαρακτήρα. Διοργανώθηκε από το 6ο Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) Αττικής σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης και  Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Πειραιά και τελούσε υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη.

ΣΤΑΘΜΟΣ2Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό του, τόνισε ότι η μετάβαση από τον Παιδικό Σταθμό στο Νηπιαγωγείο είναι κάτι που απασχολεί όλους τους γονείς και θα πρέπει να γνωρίζουν τα προβλήματα, τη διαδικασία και το πόσο κρίσιμη είναι αυτή η ηλικία για  τη διαμόρφωση του χαρακτήρα και της προσωπικότητας των μικρών παιδιών σε αυτή την τόσο ευαίσθητη ηλικία.

Η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης κα Ασπασία Αλιγιζάκη στον χαιρετισμό της, επεσήμανε ότι η ημερίδα αυτή αποτέλεσε μια καινοτόμα εκδήλωση  και είναι πολύ χρήσιμη, γιατί χιλιάδες παιδιά κάθε χρόνο βιώνουν την πρωτόγνωρη εμπειρία της μετάβασης από ένα οικείο σχολικό περιβάλλον του Παιδικού Σταθμού σε ένα άλλο, το οποίο δεν είναι τόσο οικείο.

Η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού και Κατάρτισης και Βρεφονηπιακών Σταθμών κα Χαραλαμπία  Ζηλάκου, στον χαιρετισμό της, ανέφερε ότι  η μετάβαση των παιδιών  από το οικογενειακό περιβάλλον στο περιβάλλον του Παιδικού Σταθμού σηματοδοτεί το πέρασμα σε μια καινούργια φάση ζωής τόσο για το παιδί όσο και για τους γονείς.

Ο Πρόεδρος της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας και Διευθυντής της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά κ. Αλέξανδρος Νανόπουλος, χαρακτήρισε την εκδήλωση  ιδιαίτερη και πρωτοπόρα. Ανέφερε ότι δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές για την ομαλή μετάβαση από τον Παιδικό Σταθμό στο Νηπιαγωγείο, ότι υπάρχουν μόνο προτάσεις.

Κύριοι ομιλητές ήταν η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Π.Ε.60 (Νηπιαγωγών) κ. Κυριακή Μέλλιου, ο Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Ειδικής Αγωγής και Ενταξιακής Εκπαίδευσης Δρ Γιώργος Μπαλαμώτης, ο Προϊστάμενος κ. Νίκος Παπαδόπουλος, καθώς και η κ. Μαριάννα Τριακόσια Χατζητρακόσια του Α’ Κέντρου Διεπιστημονικής Αξιολόγησης Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.) Πειραιά.

Επίσης, μίλησαν ο Οργανωτικός Συντονιστής ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής κ. Παναγιώτης Πεφάνης και η υπεύθυνη συντονισμού προγραμμάτων τομέα Ψυχικής Υγείας του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη κ. Σοφία Λεβαντή.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν: ο Βουλευτής κ. Γιάννης Μελάς και ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Βιώσιμης Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Καρύδης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *