Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δήμος Πειραιά.Οι «Ημέρες Θάλασσας» επιστρέφουν

ΘΑΛΑΣΣΑΜε ένα πλούσιο και πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους και μετά την επιτυχημένη διοργάνωση της πρώτης περιόδου των «Ημερών Θάλασσας 2021» την άνοιξη, η γιορτή – θεσμός για την πόλη μας επιστρέφει από τις 17 έως τις 26 Σεπτεμβρίου στο μεγάλο λιμάνι.

Το πρόγραμμα έχει καταρτιστεί με επίκεντρο την ιστορία, τον πολιτισμό, τη ναυτιλία, την παράδοση και τον αθλητισμό του Πειραιά, σε ένα πανόραμα εκδηλώσεων με τη συμμετοχή και την υποστήριξη φορέων, εθελοντικών οργανώσεων και συλλόγων.

Στο πλαίσιο των  «Ημερών Θάλασσας» ο Δήμος Πειραιά διοργανώνει φέτος το «Ferrari Road Show – Piraeus 2021». Το τριήμερο 17, 18 και 19 Σεπτεμβρίου 35 θρυλικές Ferrari, θα βρεθούν στην πόλη του Πειραιά, χαρίζοντας ένα μοναδικό θέαμα στους κατοίκους και τους επισκέπτες. Πρόκειται για μια ακόμη δράση εξωστρέφειας που σκοπό έχει να τοποθετήσει την πόλη ψηλά στον χάρτη των τουριστικών προορισμών, σε έναν ακόμη τομέα, αυτόν του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Εντυπωσιακά shows, εκθέσεις, επιδείξεις και βόλτες με ταχύτητα θα μυήσουν τους επισκέπτες της πόλης μας στο ανεπανάληπτο συναίσθημα του κόσμου των Ferrari.

Μεγάλο μέρος των φετινών εκδηλώσεων είναι αφιερωμένο στην επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση. Με μουσικοχορευτικά αφιερώματα, διαλέξεις και ημερίδες ιστορικού χαρακτήρα τιμάται ο αγώνας των Ελλήνων για την Ελευθερία.

Οι «Χοροί της Θάλασσας» επιστρέφουν στο Βεάκειο Θέατρο, το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου, όπου οι τοπικοί σύλλογοι και τα σωματεία της πόλης μας θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Στο πλαίσιο των Ημερών Θάλασσας, θα πραγματοποιηθούν επιστημονικές Ημερίδες και διαλέξεις με θέμα την γαλάζια ανάπτυξη, τον τουρισμό και τη ναυτιλία.

Με αφορμή και την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών, στις 18 Σεπτεμβρίου, ο Δήμος Πειραιά διοργανώνει παράκτιους και υποβρύχιους καθαρισμούς στις παραλίες μας, στέλνοντας το μήνυμα για την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Σε ίδιο πλαίσιο, την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου το Πασαλιμάνι θα μετατραπεί σε ένα πάρκο ευαισθητοποίησης για το θαλάσσιο περιβάλλον. Στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του “BLUE PARK”, οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τους τρόπους προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος και τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στις ελληνικές θάλασσες. Μέσα από συναρπαστικές δραστηριότητες και διαδραστικά παιχνίδια μικροί και μεγάλοι θα ενημερωθούν για την προστασία του περιβάλλοντος.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης η αγαπημένη μασκότ των «Ημερών Θάλασσας», ο Ζαχαρίας, θα βρίσκεται σε διάφορα σημεία της πόλης, όπου οι μικροί μας φίλοι θα έχουν τη δυνατότητα να φωτογραφηθούν μαζί του.

Οι Ημέρες Θάλασσας θα ρίξουν αυλαία για το 2021 με δύο εν πλω συναυλίες, στο Πασαλιμάνι και το Μικρολίμανο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των Ημερών Θάλασσας στο imeresthalassas.gr.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *