Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δήμος Πειραιά..«Πριν σβήσουν τα φώτα» βιβλίο Μίμη Ανδρουλάκη

Προλόγισε ο Δήμαρχος Γιάννης Μώραλης

 Ο Δήμαρχος Πειραιά  κ. Γιάννης Μώραλης προλόγισε  το νέο βιβλίο του  κ. Μίμη Ανδρουλάκη «Πριν σβήσουν τα φώτα», κατά την παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Για το βιβλίο μίλησαν ο πρώην Υπουργός κ. Κώστας Λαλιώτης, ο ιστορικός κ. Βάσιας Τσοκόπουλος και ο συγγραφέας, δημοσιογράφος κ. Δημήτρης Μανιάτης. Xαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά «Η ΟΜΟΝΟΙΑ» κ. Θεόδωρος Τσόντος. Τη συζήτηση συντόνισε ο πρώην Αντιδήμαρχος κ. Στέλιος Γαϊτανάρος.

Η παρουσίαση τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

 «Αποτελεί χαρά και τιμή για εμένα να προλογίσω το νέο βιβλίο του Μίμη Ανδρουλάκη, «Πριν σβήσουν τα φώτα». Έχω ξαναμιλήσει για βιβλίο του Μίμη, αυτό που έγραψε για τον Μίκη Θεοδωράκη και το παρουσιάσαμε εδώ, στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, πριν από μερικά χρόνια. Τώρα όμως είναι διαφορετικά. Το βιβλίο «Πριν σβήσουν τα φώτα», δεν είναι ακόμα ένα από τα δεκάδες βιβλία του, στα οποία, όπως ο ίδιος αναφέρει «κρυβόταν πίσω από τους ήρωές του» αλλά ένα αυτοβιογραφικό βιβλίο, γι’ αυτό και τον ευχαριστώ ιδιαιτέρως που μου κάνει την τιμή να το προλογίσω. Ο Μίμης Ανδρουλάκης είναι μια μεγάλη προσωπικότητα, ένας άνθρωπος, τον οποίο θαυμάζω και εκτιμώ ιδιαίτερα. Είναι ένας καλός επιστήμονας και υπήρξε κατά τη γνώμη μου και ένας ξεχωριστός πολιτικός, αλλά το κυριότερο  είναι ένας ενδιαφέρων άνθρωπος που επιζητάς να συζητάς μαζί του και να τον διαβάζεις.

Είναι πάντα επίκαιρος ο Μίμης γιατί έχει την ικανότητα να συνδέει το τώρα με το παρελθόν και να δίνει ευκαιρία για το μέλλον, άρα θα είναι και στο μέλλον επίκαιρος. Είμαι βέβαιος ότι και αυτό το βιβλίο του, θα έχει τεράστια επιτυχία. Είναι ένας πολυγραφότατος συγγραφέας, με καινούριο βιβλίο σχεδόν κάθε χρόνο και με ένα πολύ μεγάλο αναγνωστικό κοινό που τον ακολουθεί και «ανεβάζει» τα βιβλία του στις πρώτες θέσεις των πωλήσεων».

Στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου, από τον Δήμο Πειραιά παρευρέθηκαν: Οι κ.κ. Πρόεδροι: του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Αβραμίδης, του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Ιωσήφ Βουράκης, της Β’ Δημοτικής Κοινότητας Αλέξανδρος Νανόπουλος, της Γ’ Δημοτικής Κοινότητας Χαράλαμπος Λιακόσταυρος, της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χρήστος Μακρής ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Καρύδης, η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος κ. Ειρήνη Νταϊφά, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πειραιάς για όλους» κ. Νίκος Μπελαβίλας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Δημήτρης Γκερλές, Βάνα Μελά, o Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Βασίλης Ταταρόπουλος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *