Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δήμος Πειραιά.Συνάντηση Δημάρχου Γιάννη Μώραλη με Προεδρείο Πανελλήνιου Σωματείου Δημοτικών Αστυνομικών

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙΟ Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης και η Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας κ. Κυριακή Μπουρδάκου, συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο κ. Απόστολο Κόσσυβα και τον Αντιπρόεδρο κ. Μιχάλη Μαγκλή του Πανελλήνιου Σωματείου Δημοτικών Αστυνομικών.

Επίκεντρο της συζήτησης ήταν η μεγάλη υποστελέχωση της Δημοτικής Αστυνομίας Πειραιά, καθώς και θέματα που αφορούν στη λειτουργία της. Επίσης έγινε αναφορά σε ζητήματα που αφορούν στο θεσμικό πλαίσιο, στην υλικοτεχνική υποστήριξη και γενικότερα στην εύρυθμη λειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεχίσουν τις προσπάθειες προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Συναντήθηκα με το Προεδρείο του Πανελλήνιου Σωματείου Δημοτικών Αστυνομικών, με τους οποίους συζητήσαμε μια σειρά θεμάτων που αφορούν στη Δημοτική Αστυνομία. Κυρίαρχο ζήτημα ήταν -όπως είναι φυσικό- η δραματική υποστελέχωση στο έμψυχο δυναμικό της και οι επιπτώσεις που επιφέρει στην καθημερινή της λειτουργία. Ο Πειραιάς είναι μια πόλη με αυξημένες απαιτήσεις ως προς το κυκλοφοριακό και ο αριθμός των Δημοτικών Αστυνομικών δεν επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών της πόλης. Είναι λοιπόν απαραίτητο να γίνουν προσλήψεις, ώστε η υπηρεσία να είναι αποτελεσματική και χρήσιμη, ένα αίτημα που έχω θέσει κατ΄ επανάληψη στις επαφές μου με κυβερνητικά στελέχη».

H Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας κ. Κυριακή Μπουρδάκου, σε δήλωσή της, σημείωσε:

«Στη συνάντηση είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις με το Προεδρείο του ΠΑ.Σ.Δ.Α. για μια σειρά θεμάτων που αφορούν την Δημοτική Αστυνομία Πειραιά. Η έλλειψη επαρκούς αριθμού δημοτικών αστυνομικών καθιστά τη λειτουργία της εξαιρετικά δύσκολη. Η ανάγκη για προσλήψεις είναι αδήριτη, εάν θέλουμε μια δημοτική αστυνομία υπαρκτή και αποτελεσματική».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *