Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δήμος Πειραιά..Συνέδριο «Ψηφιακός Μετασχηματισμός, Οικονομική Ανάπτυξη» Παρών ο Δήμαρχος Γιάννης Μώραλης

ΣΥΝΕΔΡΙΟΟ Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης απηύθυνε χαιρετισμό στο Συνέδριο «Ψηφιακός Μετασχηματισμός και Οικονομική Ανάπτυξη στην Ελλάδα: Ένας Ισχυρός Δεσμός», που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, μέσω του Εργαστηρίου Στρατηγικής Ηγεσίας και Ψηφιακού Μετασχηματισμού «iLeads».

Στόχος ήταν να αποτελέσει το συνέδριο ένα βήμα παρουσίασης εργαλείων, τεχνολογιών και μέσων για την ανάπτυξη ψηφιακών στρατηγικών σε επιλεγμένους τομείς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας.

O Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Θέλω να συγχαρώ το Πανεπιστήμιο Πειραιά για τη διοργάνωση ενός επίκαιρου συνεδρίου για τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την οικονομική ανάπτυξη της χώρας, με σημαντικούς ομιλητές.

Είχα τη δυνατότητα να αναφερθώ στις ψηφιοποιήσεις των πολλών πιστοποιητικών, που οι δημότες μας μπορούν να παραλαμβάνουν χωρίς καμία μετακίνηση , αναμονή ή ταλαιπωρία και που πλέον υπερβαίνουν το 50% του συνόλου, στις καινοτόμες και «έξυπνες» υπηρεσίες που ήδη υλοποιεί ο Δήμος Πειραιά, όπως είναι η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός του δημοτικού φωτισμού σε ολόκληρη την πόλη για εξοικονόμηση ενέργειας και για μια περιβαλλοντικά πιο φιλική πόλη, στις δράσεις που υλοποιεί το Κέντρο Επιχειρηματικής Καινοτομίας για την Γαλάζια Ανάπτυξη «Blue Lab», στην εφαρμογή σε κινητό τηλέφωνο «pireapp», μέσω του οποίου ο δημότης καταγράφει προβλήματα και στέλνει τα αιτήματα στον Δήμο, στην ψηφιοποίηση του Ιστορικού Αρχείου της πόλης μας κ.ά.

Στόχος μας μέσα από τις καινοτόμες αυτές ενέργειες, καθώς και τις πρωτοβουλίες που προγραμματίζουμε να αναλάβουμε τα επόμενα χρόνια για τον ψηφιακό μετασχηματισμό και τις Smart υπηρεσίες, είναι να γίνει ο Πειραιάς μία ακόμη πιο βιώσιμη, φιλική και λειτουργική πόλη. Τα αποτελέσματα αυτού του σχεδιασμού θα τα δουν σύντομα οι δημότες στην καθημερινότητά τους».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *