Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

Δήμος Πειραιά.ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΑΡΜΕΝΙΑΣ

ΠειραιάςΤο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά, κατά την συνεδρίασή του της 26 Οκτωβρίου 2020, ενέκρινε και εξέδωσε ψήφισμα συμπαράστασης στον λαό της Αρμενίας.

«Με αφορμή τα τελευταία γεγονότα στην Αρμενία, το Δημοτικό Συμβούλιο:

Καταδικάζει την παράνομη και απροκάλυπτη επιθετικότητα του Τουρκο-Αζερικού άξονα και οποιαδήποτε πράξη βίας, που χρησιμοποιείται ως τρόπος επίλυσης διαφορών μεταξύ των κρατών και των λαών.

Απαιτεί να σταματήσουν άμεσα οι επιθέσεις και οι βομβαρδισμοί εκ μέρους των Αζερικών και Τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων σε πόλεις και χωριά του Αρτσάχ και της Αρμενίας, που μόνο στόχο έχουν τον άμαχο πληθυσμό  και αποσκοπούν στην πρόκληση πολυάριθμων αθώων θυμάτων και την καταστροφή κοινωφελών δικτύων.

Εκφράζει την προσήλωσή του στον σεβασμό και στα δικαιώματα όλων των λαών, που στηρίζονται στην εφαρμογή των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου και δηλώνει την ανάγκη για άμεση και ουσιαστική παρέμβαση της διεθνούς κοινότητας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΟΗΕ και του ΟΑΣΕ, στην κατεύθυνση αποτροπής των εγκλημάτων που διαπράττονται κατά του άμαχου Αρμενικού λαού».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *