Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ – ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ..Δραστηριότητες φιλοξενίας 2ου Γυμνασίου Κερατσινίου Πρόγραμμα ERASMUS+ ΚΑ2

γυμνάσιοΜε επιτυχία, το 2ο Γυμνάσιο Κερατσινίου στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+KA229 «National languages as a way to know each other» φιλοξένησε το διάστημα 17/10/2022 έως και 23/10/2022 αντιπροσωπείες από τα άλλα τρία συνεργαζόμενα σχολεία: Agrupamento de Escolas D. João I Portugalsko – Πορτογαλία, Istituto Comprensivo de amicis-DAVINCI CASERTA -Ιταλία, Základní skola a Materská skola Aloise Stepánka, Dolany Česká republika – Τσεχία (διοργανώτρια χώρα).

Στην Ελλάδα ταξίδεψαν συνολικά, προερχόμενοι από όλες τις προαναφερθείσες συμμετέχουσες χώρες, 19 μαθητές και 8 καθηγητές. Την Τρίτη 18 Οκτωβρίου, ο Διευθυντής του σχολείου μας, Καίσαρας Βόλγκο καθώς και οι υπεύθυνοι καθηγητές του Προγράμματος: Θεοδώρα Νιώτη, Θεοδώρα Μαυραγάνη, Μαρία Δανιήλ, Δήμητρα Καλύβα & Κων/να Γλουστιάνου καλωσόρισαν θερμά τις ξένες αποστολές, έγινε ανταλλαγή δώρων και διανομή ενημερωτικού φυλλαδίου.

Την Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου επισκεφθήκαμε τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, το Μουσείο της Ακρόπολης, τον Εθνικό Κήπο και την Πλάκα. Την Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου επισκεφθήκαμε το αρχαίο θέατρο Επιδαύρου και την πόλη του Ναυπλίου. Την Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου, οι μαθητές έλαβαν μέρος σε διαδραστικές δραστηριότητες σχετικές με το λεξιλόγιο κάθε χώρας και κουίζ πολλαπλής επιλογής πάνω σε γενικές πληροφορίες και γνώσεις για κάθε συμμετέχουσα χώρα.

Στη λήξη του προγράμματος παρευρέθη και απηύθυνε χαιρετισμό ο Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος, παρουσία της αντιδημάρχου Στέλλας Μιχάλογλου και του προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Κυριάκου Κατσαφάδου. Στον χώρο του σχολείου οι αποστολές γεύτηκαν παραδοσιακά φαγητά της ελληνικής κουζίνας που τους προσφέρθηκαν σε γεύμα που ετοίμασαν οι γονείς των μαθητών του σχολείου και οι καθηγητές.

Ο αποχαιρετισμός έγινε σε κλίμα έντονα συναισθηματικά φορτισμένο. Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές αποχώρησαν γεμάτοι εμπειρίες, γνωρίζοντας τον τόπο μας και τον πολιτισμό μας, επιβεβαιώνοντας πως τα συγκεκριμένα ευρωπαϊκά προγράμματα σχολικών συμπράξεων βοηθούν στην ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ διαφορετικών λαών και πολιτισμών και στην ανάπτυξη νέων προοπτικών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *