Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δημοτική Κίνηση Πειραιάς για όλους..Μεγάλες κτιριακές ελλείψεις στα σχολεία του Πειραιά

Είναι γνωστό ότι στεγάζονται σχολεία σε κτήρια της δεκαετίας του 1950 και παλαιότερα, σε ιδιωτικά κτήρια, πολυκατοικίες χωρίς τις ελάχιστες προδιαγραφές. Όμως, εκεί που η κατάσταση ξεπερνά κάθε φαντασία είναι το σχολείο Ναυτικής Εκπαίδευσης στην θέση «Γούβα του Βάβουλα».

Αντιπροσωπεία της παράταξης «Αλλάζουμε τον Πειραιά για Όλους και Όλες» επισκεφθήκαμε, σήμερα, το σχολείο και διαπιστώσαμε ότι στεγάζεται σε ένα παλιό κτίριο, χαρακτηρισμένο για αποθηκευτικό χώρο, που φιλοξενεί 300 μαθητές, χωρίς προαύλιο και κυλικείο, με τις αίθουσες διδασκαλίας σε άθλια κατάσταση και τα εργαστήρια στα υπόγεια να έχουν μόνο μουσειακή αξία!

Σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση κανένας δεν μπορεί να κλείνει τα μάτια.

Κανείς δεν έχει το πολιτικό και ηθικό δικαίωμα να κρατά εγκλωβισμένους και εκτεθειμένους σε σοβαρούς κινδύνους 300 μαθητές.

Είναι υποκριτικό το «ενδιαφέρον» της Πολιτείας και των παραγόντων της Ναυτιλίας για την αναβάθμιση της Ναυτικής Εκπαίδευσης και της προσέλκυσης νέων στο Ναυτικό Επάγγελμα, όταν οι απόφοιτοι αυτού του «Ναυτικού Λυκείου», αυριανοί Πλοίαρχοι και Μηχανικοί, φοιτούν σε ακατάλληλο και επικίνδυνο κτίριο.

Η Δημοτική Αρχή οφείλει να πάρει πρωτοβουλίες άμεσων ενεργειών, διεκδικώντας, παράλληλα, από το Υπουργείο Παιδείας και την Κ.Τ.Υ.Π., να προχωρήσει η κατασκευή νέου σχολικού κτηρίου, στον δεσμευμένο -για αυτό τον λόγο- χώρο του οικοπέδου του παλιού εργοστασίου «Γαβριήλ».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *