Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

Διατροφή και υγεία

Διατροφή και Υγεία.Λόγοι που αξίζει να καταναλώνουμε ραπανάκια

ραπανάκιαΤα ραπανάκια, πολλές φορές λείπουν από το διατροφικό μας πρόγραμμα, όμως δεν είναι καλό που παραλείπονται.

Το παρεξηγημένο αυτό λαχανικό προσθέτει ένα όμορφο χρώμα και γεύση στις συνταγές σας, αλλά το κυριότερο είναι ότι έχει κρυμμένα οφέλη για την υγεία.

Ιδανικά για πέψη

Τα ραπανάκια είναι πλούσια σε λιγνίνη, μια αδιάλυτη ίνα, η οποία βοηθά τα απόβλητα να κινούνται πιο σταθερά στο σώμα σας. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι η κατανάλωση χυμού ραπανάκι βοηθά στην πρόληψη των γαστρικών ελκών, προσφέρει προστασία για τον γαστρικό ιστό και ενισχύει τα καλά βακτήρια στο στομάχι και το έντερο για να αποτρέψουν άλλα εχθρικά και τη φλεγμονή.

Ενισχύουν την ανοσοποιητική λειτουργία

Τα ραπανάκια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες C και B, οι οποίες συνδέονται στενά με τη λειτουργία του ανοσοποιητικού. Αυτά βοηθούν το σώμα μας να αυξήσει την παραγωγή λευκών αιμοσφαιρίων και νέων οργανικών μορίων για να αποτρέψει τις ασθένειες.

Μειώνουν τον κίνδυνο για διαβήτη

Μια ερευνητική ανασκόπηση διαπίστωσε ότι τα ραπανάκια μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 και ενισχύουν επίσης τους αμυντικούς μηχανισμούς των αντιοξειδωτικών. Η υψηλή περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες επιβραδύνει επίσης τον ρυθμό απορρόφησης της γλυκόζης, αποφεύγοντας τις αιχμές του σακχάρου στο αίμα που μπορούν να οδηγήσουν σε αντίσταση στην ινσουλίνη.

Προστατεύουν από μυκητιασικές λοιμώξεις

Τα ραπανάκια είναι φυσικά αντιμυκητιασικά. Αυτό συμβαίνει επειδή περιέχουν την αντιμυκητιακή πρωτεΐνη RsAFP2. Αυτή η ουσία, είναι αποτελεσματική στη θανάτωση και πρόληψη του Candida albicans, του μύκητα που προκαλεί κολπικές μολύνσεις και διεισδυτική καντιντίαση.

Μειωμένος κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου

Τα υψηλά επίπεδα βιταμίνης C καθιστούν τα ραδίκια ως ισχυρά αντιοξειδωτικά που μπορούν να καταπολεμήσουν τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν καρκίνο. Μειώνουν επίσης τη φλεγμονή και προστατεύουν από την κυτταρική βλάβη. Μελέτες έχουν δείξει ότι τα ραπανάκια είναι αποτελεσματικά στη θανάτωση καρκινικών κυττάρων του μαστού και καρκινικών κυττάρων του πνεύμονα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *